Vaterpolo

Jadran sa finansijskim problemima počinje Ligu šampiona

foto: VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana sjutra će protiv Špandaua odigrati prvi meč u grupnoj fazi Lige šampiona.

Novljani su do elitne došli poslije dva turnira kvalifikacija i dvomeča u plej ofu protiv Marseja, kojeg su savladali u obje utakmice.

“Ne prijetimo nikom. Međutim, na našem bazenu možemo da se nosimo sa svima, čak i sa glavnim favoritima Rekom i Solnokom, koji je prvak Evrope. Za nas je svaki meč veliki izazov, a ako odigramo kako možemo, nadam se da ćemo osvojiti bodove protiv Špandaua. Veoma sam zadovoljan što smo u Ligi šampiona jer najveći dio tima čine naša djeca. Sljedećih 14 utakmica veliki su kapital za igrače i klub”, rekao je trener Vladimir Gojković.

Jadran će u novu sezonu ući i sa novim kapitenom. Crnogorski reprezentativac Marko Petković predvodiće ekipu u bazenu.

“Velika je čast biti kapiten ovakvog sportskog kolektiva. Liga šampiona biće velika šansa za dokazivanje mladih igrača. Uželio sam se i ja nastupa u elitnom takmičenju. Siguran sam da ćemo imati što da pokažemo”, kazao je Petković.

Prvi čovjek Jadrana Đuro Marić rekao je da će nastup u Ligi šampiona koštati Novljane dodatnih 100 hiljada eura i apelovao na Opštinu i Turističku organizaciju, kao i privredne subjekte da pomognu najboljoj crnogorskoj vaterpolo ekipi.

Jadran i Špandau igraće sjutra od 20.30.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Moj
Gost
Moj

Djuka legendo

Boro
Gost
Boro

Djuro,
Ministar ti je iz tvoga sporta I kluba,nek pomogne malo…

Send this to a friend