Vaterpolo Opstanak osiguran

Kotorska djeca pokazala inat

Primorac je vjerovao, kotorska mladost se nije dala jačima od sebe, a koliko su momci napredovali i igrački i mentalno, pokazao je posljednji duel Regionalne lige sa Partizanom.

Prije dva dana Primorac je pred praznim tribinama u Budvi dočekao Beograđane čiji su se navijači dan ranije potrudili da od najave lijepog meča naprave nešto što niko nije želio. Incident koji su izazvali pomjerio je utakmicu za dan kasnije. Osim igrača, stručnih štabova, službenih lica i predstavnika klubova, na bazenu ,,Dragan Trifunović“ nije bilo nikoga.

Ali to nije saplelo Kotorane, koji su pobijedili 10:9 i sačuvali prvoligaški status. Primorac će od naredne godine sa elitom, novom Upravom kluba, još se čeka Skupština da potvrdi ono što odavno nije više tajna, a to je da Mlađan Janović preuzme čelnu ulogu kluba, a direktorsko mjesto Antonio Petrović. Sa dvije legende i crnogorske i svjetske, nekadašnji prvak Evrope može da razmišlja pozitivno. Uz to će se brzo riješiti pitanje bazena. A kada se kapije otvore, mnogi problemi će biti riješeni. Primorac je, što je poznato, podstanar u Budvi, svakodnevno, ponekad i dva puta na dan, igrači prvog tima dolaze u Budvu da treniraju. Upravo je ovaj problem oko bazena napravio novi, mnogo veći problem sa mlađim kadrom. Škola Primorca se osula.

Zbog toga je važno da se što prije bazen u Kotoru osposobi kako bi se sve vratilo na dobro, provjereno – staro.

U svakom slučaju Primorac već od juče može da gleda naprijed, a trener Petar Vico može ponosno sa igračima da gleda naprijed. Vico je uz njih, srećan što su redom pokazali sve ono što odlikuje pravi tim. Hemija je, na kraju krajeva, pobijedila i prije dva dana velikog rivala.

“Mi smo željeli pobjedu. Imali smo ranije šanse da se odvojimo, međutim, nervoza i brzopletost mlađih igrača uradila je svoje. Ali, na kraju, sa igračem više, smo postigli tri gola. I sve je bilo onako kako smo mislili da će da bude. Partizan je bio agresivan i igrao je do kraja snažno”, ispričao je Vico.

Primorac je bio u minusu dva gola na malo više od četiri minuta prije kraja utakmice.

“Bilo je stresno. Ali i kad gubiš moraš da vjeruješ. Kako kažu: misli pozitivno, vratiće se pozitivno. Minus nije bio strašan, ali lako nam nije bilo. Borili smo se koliko smo mogli”.

Psihološki momenat odigrao je važnu ulogu u preokretu.

“Djelovali smo stabilnije, iako je bilo neobično pred praznim tribinama. Prvi put sma i ja vodio ekipu bez publike. Ali kad krene utakmica, protivnik je u fokusu. U prostoru smo svi gdje se ne obraća pažnja na druge stvari. Bilo bi, sigurno, ljepše da su sa nama bili navijači. Posebno mi je žao jer sam u subotu vidio neke ljude koji dugo nijesu dolazili na naše mečeve, a bili su tu da podrže i gledaju našu đecu.”

Vico i igrači nekoliko dana odmaraće od obaveza. Nakon pauze počeće da se spremaju za mečeve domaćeg šampionata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Filozof
Gost
Filozof

Pa ovaj Vico redovno dolazi u dresove Srbije i Partizana da trenira ove momke. Mrzitelj svega Crnogorskog. Sto ti nisi poso u Srbiju kao sto si poslao sina da igra za Srbijance ali tebe nece.

dragan
Gost
dragan

raspitaj se malo pa kazi i njega i mandica su odbacili

Bokelj
Gost
Bokelj

NE NEGO CE DA IGRA ZA CRNOGORANE

Vele
Gost
Vele

Dako se makne ovaj trener sin mu je preso u Partizan da igra i za reprezentaciju Srbije a rodjeni Kotoranin. Izdajnike ne treba da forsiramo.

Srbin
Gost
Srbin

Pazi Vico da ne zakasnis na litije a bio bi red da ne dolazis sa majcama i natpisima druge drzave na treninge.
Postuj malo drzavu u koju zivis i radis

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Bravo.

KOTOR
Gost
KOTOR

Samo je jedan Primorac Kotor!
Optimističan tekst,dao Bog da se sve to obistini!

Salem
Gost
Salem

Zašto bog?

PetarPan
Gost
PetarPan

Tako treba…

Send this to a friend