Vaterpolo Svjetsko prvenstvo u vaterpolu

Neka svijet bude u strahu od Ajkula

Peti put na Svjetskom prvenstvu, a drugi na Dalekom istoku nakon Šangaja 2011. – vaterpolisti Crne Gore ponovo će na Mundijalu na istoku Azije tražiti put do slave. Ovog puta na jugu Južne Koreje u drevnom Kvangdžuu.

A početak Svjetskog prvenstva nije mogao biti atraktivniji – baš kao i prije četiri godine u Kazanju “ajkule” će ga otvoriti u superklasiku protiv Srbije. Utakmica počinje veoma rano po lokalnom vremenu (08.30h), a u 01.30h u noći između nedjelje i ponedjeljka po našem.

“Davno je bilo kada smo počeli pripreme”, prisjetio se selektor Vladimir Gojković. “Dizali smo formu kroz turnir u Kini, nadam se da ćemo biti spremni za prvi meč sa Srbijom koji je izuzetno važan. Imamo da odradimo još par treninga i da se pripremimo za taj meč”.

Trinaest najboljih

Nakon turnira u Kini Gojković je morao da donese najtežu odluku ovog ljeta sa konačnog spiska putnika za Svjetsko prvenstvo “otpao” je Dimitrije Obradović iz Jadrana.

“Izabrali smo 13 igrača za koje mislimo da su najbolji u ovom momentu. Obradović je otpao posljednji, ali i pored njega tu su bila još tri, četiri igrača u užoj konkurenciji. Teške su to odluke, ali nadam se da ovih 13 u ovom momentu mogu najviše da daju”, objasnio je Gojković. “Svi oni prošli su veliki period rada. Mogu slobodno da kažem da su svi dobro radili i ostali igrači kako su se priključivali, odlično su odgovorili svojim obavezama”.

Oslabljena Srbija? Mislimo samo na nas

Dugo se činilo da će Crna Gora protiv najjačeg rivala igrati baš na startu Svjetskog prvenstva, ali nakon što je Srbija kroz Svjetsku ligu obezbijedila plasman na Olimpijske igre selektor “delfina” Dejan Savić odlučio je da nagradi najbolje igrače slobodnim ljetom. Filip Filipović, Gojko i Duško Pijetlović, Stefan i Branislav Mitrović, Andrija Prlainović i Milan Aleksić sada neće predvoditi Srbiju.

“Spremali smo se da tražimo pobjedu protiv kompletne Srbije”, istakao je Gojković. “Ova njihova ekipa jeste slabija od selekcije sa Svjetske lige u Beogradu, ali svi ti igrači imaju veliki motiv i kvalitet, što su i pokazali prije četiri godine kada su osvojila Svjetski kup. To su igrači koji igraju u dobrim klubovima, ali sigurno da će biti lakše nego da igramo protiv njihovog najjačeg sastava”.

Ipak, za selektora Crne Gore mnogo važnije je kako će izgledati njegovi momci u bazenu.

“Razmišljamo samo o sebi, želimo da popravimo šta je potrebno i ako budemo na nivou na kojem možemo, mislim da imamo velike šanse da slavimo u tom meču”, zaključio je Gojković.

Kucnuo je čas za “ajkule” i još jedno vrelo ljeto tokom kojeg će Crna Gora živjeti za svoje vaterpoliste.

Titulu će u Kvangdžuu braniti Hrvatska, koja je prije dvije godine u Budimpešti u polufinalu skinula krunu Srbiji (12:11), a onda u finalu utišala domaću Mađarsku (8:6).

Finalisti Svjetskog prvenstva obezbijediće plasman na Olimpijske igre ukoliko u finalu bude igrala Srbija (već ima vizu za Tokio) onda treće mjesto znači i odlazak na Igre.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prc CG
Gost
Prc CG

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Dobar vam je naslov samo ste se malo zaigrali😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Komedija
Gost
Komedija

Da je vječno nezavisno Kosovo! Hahahahahahahaha, je li ti još nešto smešno?

Send this to a friend