Vaterpolo

Od Herceg Novog kreće operacija Tokio

Seniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore najvjerovatnije će 11.maja početi sa radom.

Selektor Vladimir Gojković jutros je bio na Škveru, gdje će, ako sve bude kako treba, naši najbolji vaterpolisti, nakon pauze od dva mjeseca, početi da treniraju. Bazen na Škveru se puni vodom, očekuje se da će vrlo brzo “ajkule”, ali i prvotimci Jadrana, zaplivati.

“Obradovala nas je informacija da možemo da radimo, naravno, po pravilima koja su naložena. Kontakta između igrača neće biti, a nije nam neophodan u ovom momentu. Igrači su već dva mjeseca van treninga, trebaće nam dvije-tri sedmice da ih pripremimo kako bi ušli u trening i izbjegli povrede. To je taj nivo rada, sa razmacima, čak i većim, s obzirom na dimenzije bazena. Vidjećemo i kako će se situacija razvijati. Pretpostavljam da će Jadranov bazen biti spreman od 11. maja”.

Selektor Gojković neće računati na Bogdana Đurđića i Uroša Čučkovića koji su u Francuskoj. Neki od igrača čekaju rasplet u inostranim ligama. Velike su šanse da liga Njemačke krene u avgustu, a Italijani su u pregovorima, ali još bez konačnog dogovora. Velike su šanse da krene i crnogorska liga.

“Svi su se uželjeli rada, bila je ogromna pauza. Vidjećemo da li će se igrati prvenstvo i da li će se neki igrači vratiti svojim klubovima. Niko još nema precizan odgovor. Neka prvenstva su prekinuta, neka će se, možda, nastaviti. U svakom slučaju, odlična je vijest da možemo da radimo nakon duge pauze. Voda je specifična i mnogo je teže igračima da se vrate u formu. Ali, vjerujem da ćemo imati za sve vremena”, kazao je Gojković.

Kvalifikacije za Olimpijske igre su u fokusu. Termin još nije definisan.

“Pretpostavljam da ćemo imati maksimalno deset dana za pripreme ako se kvalifikacije zakažu za decembar. Zbog toga bi ovo ljeto moglo da bude izuzetno važno i da odigra značajnu ulogu za ono što nas čeka. Ako sve bude u redu, možemo da napravimo dosta posla ovog ljeta”.

I prvenstva za mlađe kategorije su odložena. U planu je okupljanje mladih igrača.

“To je naš sljedeći plan da radimo sa mlađom selekcijom U 20. Ali malo kasnije, nakon A selekcije. Trebaće nam i prostora”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milos
Gost
Milos

Za informaciju bazen u Niksicu se nece otvarati.Mozgovi iz sportskog centra nijesu u stanju da ga napune vodom.Bruka!

Prešo
Gost
Prešo

Odmorite do jeseni.

Prešo
Gost
Prešo

Odmorite još malo.
Od ulaznica ne živite.
Polako pa na jesen.

Send this to a friend