Vaterpolo Nova uloga za bivšeg kapitena ajkula

Predrag Jokić pomoćni trener u Hanoveru

U novinarstvu nas uče da ne postoji termin ,,više od nečega, kao od igre, od sporta, tima… Ali za Predraga Jokića upravo se to ,,više može dodati uz vaterpolo ime i prezime. Genijalac u bazenu završio je profesionalnu karijeru u kapici Hanovera. Počeo je u Jadranu. Sa 14 i po godina, u sezoni 1997/98, debitovao je za naš trofejni tim.

Od ove godine bivši reprezentativac i kapiten ,,ajkula, prvi je pomoćni trener u njemačkom klubu, koji je i na ovaj način pokazao zahvalnost za sve što je uradio za domaćina završnog turnira Lige šampiona.

“Ponudili su mi mjesto u stručnom štabu prvog pomoćnika za ovu i sljedeću sezonu. Za sad sam prvi pomoćnik, što znači da ostajem ovdje. Brojim mjesec trenerskog staža. Zadovoljan sam, za sad dobro ide, ali tek sam na početku. Predrag će pomagati Karstenu Sehaferu, koji je omega kluba. Nijesam bio zagrijan za trenerski posao. Iskreno, do 30 godine nijesam ni razmišljao o ovom pozivu. Možda sam imao ideju da budem koordinator, međutim, otvorila se velika mogućnost u Hanoveru, zašto da je ne iskoristim. Radiću sa trenerom koji je, dok sam igrao, bio moj trener. On inače i drži klub, glavni je finansijer i zaslužan je što je Hanover na mjesto na kojem je sada. Kada sam došao klub je tek bio u naboju, ali u posljednjih šest godina sve se promijenilo. Sa dolaskom Saše Radovića, Darka Brguljana napredovali smo”.

Hanover je bio drugi, treći tim u Njemačkoj, a danas je evroligaški tim koji iz godine u godinu napreduje. Ravnopravno se bori sa Špandauom, osvaja prvenstva, kupove…

“Mogu da kažem da smo srušili dominaciju ove ekipe, što je dobro jer je zanimljivije. Vidim da i Duizburg pravi dobru ekipu i biće konkurentan. Nešto se dešava u ovom slučaju pozitivno”.

Hanover bi od novembra, kada kreće Liga šampiona, mogao da bude ozbiljno konkurentan tim.

“Ekipa je sačuvana i ojačana sa Markom Macanom iz Juga. Mislim da ćemo imati dobru ekipu sa Darkom, Sašom, Muslinom, Macanom, a tu su još tri reprezentativca Njemačke, zatim ljevak Nagajeba. Imamo i mlade reprezentativce koji uz dobar rad mogu da naprave iskorak, a i dobro će im doći rad sa ovakvim igračima”.

Hanover će brzo, već 22. avgusta, krenuti u završnu fazu šampionata. Njemačka liga se nastavlja.

“Mi smo već u šestu sedmicu rada, čeka nas duel sa Špandauom, za prvu ili drugu poziciju pred plej-of, dok je finale u devetom mjesecu. Prisutan je veliki rizik zbog virusa, pitanje je što će biti od sezone. Samo zbog jednog pozitivnog igrača na korona virus, ekipa bi otišla u samoizolaciju. Problemi mogu da nastanu zbog putovanja. U svakom slučaju, mi smo se testirali pred početak rada, bili negativni, a čeka nas novo testiranje pred početak prvenstva. Planirano je da se svi kontrolišemo prije mečeva”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Water
Gost
Water

Sve najbolje majstore !!!

Goran
Gost
Goran

Srećno legendo

Send this to a friend