Vaterpolo

Radović najbolji u Herceg Novom

Vaterpolista PVK „Jadran Carine“ i reprezentativac Crne Gore Đuro Radović, proglašen je za najboljeg sportistu Herceg Novog u 2018. godini.

Radović je sa reprezentacijom osvojio Svjetsku ligu u Budimpešti, osvajač je bronze na Mediteranskim igrama i srebra na juniorskom prvenstvu Evrope. Sa Jadranom je osvojio titulu Crne Gore i Кup. U Ligi šampiona i Evropa Кupu, kao i Regionalnoj ligi pružao je odlične partije.

Odluku su donijeli članovi žirija, u sastavu sportskih novinara grada i predstavnika Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi Darka Klasića.

Najuspješniji sportski kolektiv našeg grada je PVК „Jadran Carine“, a njegov šef stručnog štaba i selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković najuspješniji je trener u 2018. godini.

Najbolji sportista koji brani boje kluba koji nije iz Herceg Novog, a koji je uspješan ambasador svog grada iz kojeg dolazi je reprezetivac Crne Gore i kapiten Pro Reka Aleksandar Ivović, koji je najbolji igrač planete.

U kategoriji najboljih sportista, shodno rezultatu iz prošle godine, priznanja će primiti i Dilan Prašević (boks), Vladan Spaić i Marko Petković (vaterpolo), Đuro Milanović (bućanje), Nikola Perišić (streljaštvo), Anđela Antunović (plivanje), Milivoj Dukić (jedrenje), Jelena Tomašević (triatlon), David Bjelica (fudbal), Miloš Bubanja (šah), Aleksandar Milosavljević (ribanje), Jovana Savković (košarka) i Marko Danilović (automobilizam).

Sportski radnik godine je Saša Кulinović, član Alpinističog kluba Niskogorci. U kategoriji sportskih nada, nagrađena je grupa najtalentovanih i oni za koje se očekuje da su budućnost novskog sporta.

Za ukupni doprinos razvoju sporta pripala je Marinku Кovačeviću, bivšem košarkašu Primorja, Rabotničkog i Budućnosti, a kasnije uspješnom treneru iz čijeg rada su potekli brojni košarkši Herceg Novog koji su igrali i igraju širom Evrope.

Za doprinos u razvoju sporta priznanja su dobili i nekadašnji teniser Rade Popović i posthumno Drago Terzić, radnik u sportskom ribolovu, streljaštvio i biatlonu koji je bio i sudija u biatlonu na XXIV Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine u Sarajevu.

Svečanost uručenja nagrada obaviće se 18. februara u dvorani „Park“ na svečanosti „Veče Šampiona“, koja se tradicionalno organizuje u okviru Praznika Mimoze.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mandrilo
Gost
Mandrilo

Haha,a mali Danilović čuveni trkač

Send this to a friend