Vaterpolo

Samo rođeni pobjednici mogu da debituju i pobijede

Crnogorski vaterpolisti osvajanjem prestižnog Uskršnjeg turnira Pet nacija pokazali su da znaju put do šampionskog trona, a svijetu su poslali najljepšu sliku o Crnoj Gori, kao zemlji sporta, kazao je ministar Nikola Janović.

On je piredio prijem za igrače i stručni štab kadetske selekcije, kao i rukovodstvo Vaterpolo plivačkog saveza, u čast trijumfa u Napulju.

Selekcija igrača rođenih 2003. godine i mlađih turnir je završila sa maksimalnim učinkom, a na putu do trofeja trijumfovala je protiv Mađarske, Italije, Srbije i Hrvatske.

“Na desetogodišnjicu jednog od najvećih uspjeha u istoriji crnogorskog sporta, osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Malagi, na kojem je crnogorska vaterpolo reprezentacija i debitovala i pobijedila, kao naši najmlađi vaterpolisti. Prvi put ste otputovali na veliko međunarodno takmičenje, prvi put branili boje države Crne Gore i ubjedljivo pobijedili četiri najjače vaterpolo nacije u Evropi. To mogu samo, rođeni šampioni!”, rekao je Janović.

On je naglasio da država posebno želi da afirmiše mlade perspektivne sportiste, navodeći da je to cilj i novog Zakona o sportu, koji će kako je kazao jasno prepoznati i vrjednovati rezultate u mlađim kategorijama.

Janović je naglasio da će Ministarstvo sporta stipendirati najbolje mlade sportiste, dodjeljujući im status perspektivnih.

On je uvjeren da će trofejni kadeti iz Napulja, zajedno sa zlatnim juniorima sa Malte, biti okosnica buduće crnogorske vaterpolo reprezentacije.

“I ne samo da ste sa nepunih petnaest godina pokazali da znate put do šampionskog trona, već ste dostojanstveno i odvažno predstavili svoju državu, a svijetu poslali najljepšu sliku o Crnoj Gori, kao zemlji sporta, u kojoj se rađaju raskošni sportski talenti”, kazaoje Janović.

Trener Veljko Uskoković zahvalio je ministru i Ministarstvu sporta na prijemu i podršci.

On je apelovao na ministra da “poradi na problematici kotorskog bazena”, navodeći da jedino širenje infrastrukture garantuje dobre rezultate i u budućnosti.

Kapiten Marko Mršić kazao je da je uspjeh koji su postigli plod velikog truda i rada koji su uložili od prvog dana priprema.

Janović je crnogorskim kadetskim vaterpolo reprezentativcima uručio priznanja za prvi reprezentativni uspjeh, sa posvetom -Snažimo imidž naše države, nagrađujući svaki doprinos u afirmaciji Crne Gore, kao zemlje vrhunskih sportista.

Priznanja su dobili vaterpolisti: Josip Reichel, David Stevović, Matija Sladović, Jovan Vujović, Vasilije Radović, Ilija Radović, Lazar Pajović, Petar Vujošević, Marko Mršić, Mlađan Gopčević, Mlađan Janović, Danilo Radonić, Rade Manojlović, Nikola Ivanović i Vladan Vukićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Todor
Gost
Todor

Iiidemo. Bravo

Primorac
Gost
Primorac

Bravo momci!
Bravo prvaci!

Send this to a friend