Vaterpolo

Šest godina karijere – šest duplih kruna

Bila je to sezona 2013/14 Budva je branila vaterpolo krunu u Crnoj Gori, a ljevoruki talenat Đuro Radović sa nepunih 15 godina debitovao je za Jadran.

Te 2014. Novljani su postali šampioni i od tada nijednom nisu poredali krunu, a Đuro je izrastao u jednog od najvažnijih igrača tima sa Škvera i reprezentativac Crne Gore.

Ono što je posebno zanimljivo, zahvaljujući dominaciji ekipe Vladimira Gojkovića, od kada je zaplivao u seniorske vode danas 20-godišnji Radović uvijek je prvak i osvajač Kupa naše zemlje.

“U toj prvoj sezoni odigrao sam dvije ili tri utakmice ukupno, sljedeće malo više, možda desetak, a od sezone 2015/16. sam uvijek u sastavu i eto za toliko godina još nijednom nisam izgubio titulu Kupa i prvenstva Crne Gore i jako sam srećan zbog toga”, rekao je Radović za Dnevne novine.

Jadran u svim tim godinama odlično gura i u Regionalnoj ligi, ali i u Evropi, gdje je ove sezone stigao do finala Evrokupa.

“Možda baš zbog toga što sam navikao na titule posebno me jako boli kada izgubim neko finale kao što je bio slučaj ove godine protiv Marseja”, iskren je Radović. “Međutim, svjestan sam da moram i to doživjeti i da će ih biti još dosta i trofeja i izgubljenih utakmica u karijeri ali osjećaj je neopisiv stvarno kada osvojite neki trofej”.

A kako mladi vaterpolista gleda ukupno na sezonu u kojoj je Jadran osvojio devetu tutulu u Crnoj Gori.

“Mogu reći i više nego uspješna sezona, iskreno. Što se tiče cijele ekipe i kako smo se podizali iz utakmice u utakmicu i igrali to finale Evrokupa tako da smo prezadovoljni”, istakao je “broj 9” Jadrana.

A na ličnom nivou?

“Propustio sam prvi dio sezone, tek na pola sam se vratio i zbog toga mogu da kažem da ovo i nije bila baš moja sezona. Očekujem mnogo bolju narednu sezonu”.

Nadam se jačoj ligi

Iako je njegova priča u domaćim okvirima nestvarna, Đuro se nada da će njegov Jadran konačno imati i jake rivale u Crnoj Gori.

“Nadam se svake godine da će svi da se pojačaju, pa da učinimo zanimljivijim prvenstvo. Međutim, čini mi se da se šuška da će se pojačati za narednu sezonu”, otkrio je Radović.

Ljevorukog bombardera uskoro očekuju i pripreme sa Crnom Gorom, a potom i Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji.

“Očekujem jake pripreme i očekujem da ćemo svi biti maksimalno motivisani, spremni i da ćemo se boriti do posljednjeg atoma snage”.

A nakon toga? Ostaje li Radović i dalje u Jadranu?

“Imam ugovor u Jadranu, tako da sam i sljedeće sezone kući, pa ćemo vidjeti za dalje’, zaključio je Radović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šporki Ubljanin
Gost
Šporki Ubljanin

Strašna liga,forsira se samo Jadran

Send this to a friend