Evropa

Aktivisti protiv vjetroelektrana teroristička prijetnja u Holandiji

Ilustracija, foto: Pixabay

Holandska služba za borbu protiv terorizma stavila je na spisak terorističkih prijetnji aktiviste koji protestuju zbog postavljanja vjetrogeneratora.

Aktivisti protiv vjetroelektrana tako su se našli kao “ekstremistički” zajedno na spisku sa islamističkim i aktivistima ekstremne desnice.

Najmanje dva preduzeća koja grade vjetrogeneratore u Holandiji odustala su od projekata u strahu od napada, čime su izgubili milione eura, navela je Antitetoristička agencija.

“Akcije ekstremističkih aktivista koju predvodi anonimna mala grupa protiv postavljanja vjetrogeneratora na sjeverozapadu Holandije, nastavljene su i ojačale posljednjih mjeseci”, navodi se u izvještaju Agencije.

Taj problem je postao toliko ozbiljan da je policija formirala specijalnu ekipu koja istražuje prijeteća pisma koja upućuju ti aktivisti.

Jedno neimenovano preduzeće je u aprilu odustalo od ugovora nakon dobijanja ultimatuma prema kojem ima 48 sati da “promijeni stav o postavljanju vjetrogeneratora”.

I drugo preduzeće je primilo slično pismo. Holandija razvija “parkove vjetrogeneratora” da bi postigla ciljeve sporazuma o klimi, prema kojima obnovljivi izvori energije treba da 2020. godine budu bar 14 odsto ukupnih izvora energije.

Mještani se bune zbog njihovog postavljanja, a aktivisti su na nekim mjestima predviđenim za vjetrenjače napravili ilegalne deponije azbesta i postavili plakate sa slikama lokalnih zvaničnika u nacističkim uniformama.

Holandija ima više od 2.500 vjetrogeneratora na kopnu i 289 na platformama na Sjevernom moru.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Ahahahha!Bel
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ahahahha!
Gost
Ahahahha!

Već sam mislio da su najveće gluposti već urađene, ne može dalje, a onda pročitam ovo 🙂

Bel
Gost
Bel

I tako i treba aktiviste protiv vjetrenjača boze svašta nego šta nego teroristi !

Send this to a friend