Evropa

EU propustila priliku da izgladi odnose sa Rusijom

Rusko ministarstvo spoljnih poslova  poručilo da sunajavljene sankcije EU protiv Rusije nezakonite, te da izazivaju razočaranje u Moskvi.

Ministri spoljnih poslova EU saglasili su se juče da Brisel treba da uvede sankcije četvorici visokih ruskih zvaničnika bliskih predsjedniku Vladimiru Putinu kao odgovor na pritvaranje opozicionog ruskog lidera Alekseja Navaljnog.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova istaklo je u saopštenju da je EU propustila priliku da promijeni svoju politiku prema Rusiji.

Predsjedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki kaže da nove sankcije EU neće ostati bez odgovora Rusije, prenosi Tass.

“Sankcije Evropske unije zbog slučaja Navaljni biće još jedan korak ka degradaciji odnosa sa Rusijom“, rekao je Slucki novinarima.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Баранин
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Баранин
Gost
Баранин

Ne propustaju priliku nego ih nije briga. Znaju da EU slabi svakim danom sve vise i da su potrebniji oni njima nego obratno. Kina je i vise nego dovoljno trziste za Rusiju, jos kad se dodaju ostale Azijske drzave.koje dozivljavaju ekonomski bum, slika je jasna.

Send this to a friend