Evropa

EU zatvara granice

Evropska unija

U cilju limitiranja širenja koronavirusa, lideri 27 zemalja članica EU podržali su koordinisanu, privremenu restrikciju ulazaka u Uniju.

Na 30 dana biće ograničena sva putovanja u EU koja nijesu od suštinske važnosti.

Odluka o zatvaranju spoljnih granica Evropske unije je donesena nakon što se epicentar pandemije iz Azije preselio u Evropu.

”Na zemljma članicama je da primjene ovu mjeru, a rečeno je da će to odmah da se uradi”, izjavila je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Nakon video konfrencije sa liderima 27 zemalja članica EU, predsednik Evropskog savjeta Šarl Mišel poručio je da je prijedlog Evropske komisije o uvođenju restrikcije ulazaka na spoljnim granicama EU dobio podršku zemlja članica.

”Da bi se dodatno limitiralo širenje virusa, dogovorili smo se da ojačamo spoljne granice primjenom koordinisane privremene restrikcije ulazaka koji nisu od suštinske važnosti i to na 30 dana”, poručio je Mišel.

U Briselu kažu da očekuju da da će ovom mjerom EU imati ”jedinstven i ujedinjen” pristup kada je riječ o spoljnim granicama.

Ranije je objavljeno da će od restrikcije ulaska u EU biti izuzeti građani EU, oni sa stalnim boravkom u EU, članovi porodica državljana EU, diplomate i osoblje kao što su doktori, medicinske sestre i eksperti koji pomažu da se zaustavi korona virus, kao i ljudi koji prevoze robu.

Istovremeno, lideri EU i institucije Unije pozvali su na omogućavanje kretanja robe unutar granica EU i povratka građana u svoje države.

6

avatar
1000
3
3
0
 
6
Bora BoraAnonimousBurek sasiromVojkaŽeks
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bora Bora
Gost
Bora Bora

Ovaj put si oni prvi na tapetu. Neka sad oni pokazu a mi cemo za njima.. Euro. Dolar ne znace nista vise..Aj EU pokazite se mi cemo prvo razmislit pa onda odlucit.

Žeks
Gost
Žeks

Jevropa

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Neće nas eu napustiti,oni nas vole.

Vojka
Gost
Vojka

Vidimo kaki nas vole..

Burek sasirom
Gost
Burek sasirom

Ma ludi su za nama

Anonimous
Gost
Anonimous

Još uvijek nijesmo među njima. Zasada neka nam pomognu finansijski i u medicinskom materjalu. Dosta li je…

Send this to a friend