Evropa

Italijani otkazuju ljetovanja u Hrvatskoj

Hrvatska zastava

Ograničenje koje je Italija uvela za sve koji se vraćaju iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španije već je dovelo do otkazivanja dolaska italijanskih turista u Hrvatsku.

Vijest da treba da dokažu da su u posljednja 72 sata testirani i da su bili negativni, a ako to ne mogu, moraju se obavezati da će se testirati tokom 48 sati izazvala je zabrinutost među italijanskim turistima koji otkazuju svoj dolazak u Hrvatsku, prenosi portal Index.

“To je odluka koja je donesena juče, tako da već bilježimo otkazivanja samih rezervacija”, kazao je direktor kampa Mašimo Piuti za Novu TV.

“Cijelo jutro primamo pozive italijanskih turista kojima je žao zbog ove odluke. Međutim, pokazuju i dalje interes za Hrvatsku i žele doći u Hrvatsku”, kaže Viviana Vukelić, direktorka Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji.

A onima koji su već tu odluka njihove vlade nije jasna.

Ljetovanje se preko noći zakomplikovalo za italijanske turiste koji odmaraju u Hrvatskoj, a kojih je trenutno oko 46.000.

“Čudi me jer mislim da imamo previše slučajeva u Italiji. Ne znam sada tačno kako je u Hrvatskoj, ali mislim da ste imali relativno malo slučajeva u odnosu na Italiju”, rekla je jedna Italijanka za Novu TV.

Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničckih agencija pri HGK, govori kako mu nije jasno zašto je Italija povukla ovakav potez.

U Istri i na Kvarneru trenutno se odmara oko 30.000 italijanskih turista, što su dvije trećine njihovog ukupnog broja u zemlji.

Načelnik Štaba civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je da ga je ta odluka rastužila.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Pre svega čovek
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pre svega čovek
Gost
Pre svega čovek

Pa ionako će kraj sezone.

Send this to a friend