Evropa

Kad se ljuti politički rivali sretnu iza kulisa

Samit u Sofiji, na kom su se danas okupili zvaničnici Evropske unije i Zapadnog Balkana, spojio je na jednom mjestu i brojne političke rivale. Uprkos bilateralnim sporovima, otvorenim pitanjima i problemima na koje godinama ne može da se da konačan odgovor, susreti u Sofiji protekli su u prijateljskoj atmosferi.

Foto: Georgi Milkov / Facebook

Ljubav, koja je u vazduhu, dokumentovao je bugarski novinar Georgi Milkov, podijelivši na Facebook-u fotografije upravo uz takav opis. Na njima se vide mnogi ljuti rivali u političkim ringovima kako se grle i smiju u opuštenoj atmosferi.

Na prvoj fotografiji lideri Francuske Emanuel Makron, Njemačke Angela Merkel i Velike Britanije Tereza Mej opušteno šetaju jedno do drugog u pratnji bugarskog predsjednika. Velika Britanija bi sljedeće godine trebalo da istupi iz Evropske unije, koju Merkel i Makron pokušavaju da reformišu.

Srdačne pozdrave razmijenila je Mej i sa šefom Evropske komisije Žan Klod Junkerom.

Foto: Georgi Milkov / Facebook

Na još jednoj fotografiji novinar je zabilježio susret makedonskog i grčkog lidera, Zorana Zaeva i Aleksisa Ciprasa. Grčka i Makedonija vode dugogodišnji spor oko naziva Makedonije. U posljednjih godinu dana Skoplje pokušava da ubrza pregovore sa Grčkom, kako bi što prije pristupilo NATO i EU. Međutim, Cipras je nedavno izjavio da je postizanje dogovora još daleko.

U Sofiji je zabilježen i susret predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsjednika Hašima Tačija.

11 Komentara na "Kad se ljuti politički rivali sretnu iza kulisa"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend