Evropa

“Nestao” Džulijan Asanž

Twitter nalog osnivača “Vikiliksa” Džulijana Asanža nestao je u nedjelju uveče, a korisnici društvenih medija su zbunjeni i pitaju se šta se desilo.

Nekoliko korisnika smatra da je Asanž izbrisao svoj nalog, ali neki su misle da ga je kompanija Twitter suspendovala, prenosi IBTajms.

Nalog @JulianAssange, ne postoji, razlog je za sada nepoznat a izvor blizak Vikiliksu rekao je da nije upoznat sa planovima Asanža sa deaktivira svoj nalog.

Kako se navodi, šanse da je Twitter suspendovao Asanžov nalog su male, jer on ne spada u kategoriju pojedinaca čije će naloge deaktivirati sajt socijalnih medija.

Kompanija Twitter je 18. decembra postavila nova pravila u vezi s suspenzijom naloga, prema kojima će ukloniti bilo koju osobu, koja je povezana sa grupama mržnje na bilo koji način.

Istovremeno, korisnici društvenih mreža izrazili su zabrinutost za bezbjednost Asanža, jer je njegov nalog nestao samo nekoliko dana nakon navodne pljačke u kancelariji madridskog odeljenja “Vikiliksa” Baltasara Garsona.

Send this to a friend