Evropa

Od sjutra jeftiniji pozivi i poruke unutar EU-a

Od 15. maja 2019. godine telefonski operateri više neće moći da naplaćuju više od 19 centi po minuti za pozive u Evropi.

Telefonski operateri više neće moći da preplaćuju pozive i tekstualne poruke između evropskih zemalja.

Očekuje se da će ova mjera, koju su članovi parlamenta usvojili na plenarnoj sjednici 14. novembra, značajno smanjiti telefonske račune Evropljana koji komuniciraju preko granica. To je zbog toga što, uprkos usvajanju pravila o prekidu naknada za roming od sredine juna 2017., neki pozivi u Evropi i dalje su skupi.

Trenutno, pozivi iz inostranstva u vašu zemlju više se ne naplaćuju. Ali, obrnuto, pozivi iz vaše zemlje u druge evropske zemlje izazivaju značajne nadoplate.

Poslanici Evropskog parlamenta postavili su limit za prekogranične stope od 19 centi po minuti za pozive i 6 centi za tekstualne poruke, počevši od 15. maja 2019. godine.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Marko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

EU se ovom problematikom bave skoro deset godina. Primjer potpune neefikasnosti jer u današnje vrijeme cijena poziva i poruka je postala najmanje bitna u komunikaciji koja se zasniva na whatsup-u , viberu i slično. akvim okolnostima jedino je bitno da li vam je dostupan internet i po kojoj cjeni.

Send this to a friend