Evropa

Pogledajte najveću džamiju u Evropi

Čečenski lider Ramzan Kadirov otvorio je u petak džamiju za koju kažu da je najveća u Evropi.

Džamija se nalazi u Šaliju, 35 kilometara od glavnog grada Grzonog, a najavljena je i kao “ponos muslimana”.

U cvijetni park koji je okružuje može da stane 70 hiljada ljudi, a džamija može da primi više od 30 hiljada ljudi, piše “Raša tudej”

Lider Republike Čečenije Ramzan Kadirov saveznik je predsjednika Rusije Vladimira Putina. Od kako je na čelu Čečenije, podstiče preporod islama, što pojedini osuđuju, dok ga neki baš zbog toga hvale.

Kadirov je 2008. godine već otvorio jednu džamiju u centru grada koja nosi ime njegovog oca, prvog lidera Čečenije, koji je ubijen 2004. godine.

13

avatar
1000
6
7
0
 
13
Maj 21KotKotBnjjGjergj Kastriot
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maj 21
Gost
Maj 21

Svaka čast KADIROVU , ovaj tip je pravi patrijota RUSIJE i ČECENSKOG NARODA i ima veliku podršku PUTINA, Vlada RUSIJE je investirala milijarde eura u ČEČENIJU .

Aldijana
Gost
Aldijana

Prelijepo.

Cetnik Berane
Gost
Cetnik Berane

Izdao si nas Putine!

Bnjj
Gost
Bnjj

Islam je lijepa stvar ako je neko plati imaš mnogo žena, djece, para ali kroz nekoliko generacija nastaju problemi kad se resursi iscrpe onda nastaju krvave borbe oko žena, para itd u ovom slučaju Rusija finansira ovaj preporod kad ne bude Ruskih para onda će bit problema

MIRKO
Gost
MIRKO

E ojadjeli Putine milijarde je Eura ulozio ovdje a i u Tursku dojce ti glave ko Srbima u Bosnu kad tad upamti PUTKO moje rijeci

Окле
Gost
Окле

Уистину лијепа. Без минарета не подсјћа на православне храмове, скоро идентична купола.

Moraca
Gost
Moraca

Sve su bozije kuće slične samo neki detalj odvaja . I možeš se moliti i u crkvi ili džamiji i ako nijesi te vjere !.

Jednobožac
Gost
Jednobožac

Osnova hrišćanske i islamske religije jeste judaizam. Hrist je bio Jevrej, kao i većina njegovih apostola. Njegova prvobitna namjera nije bila stvaranje nove religije, nego vraćanje judaizma svojim korijenima, skromnosti i skrušenkosti, naspram obogaćenih sveštenika, koji su dozvoljavali tezge uz sinagogu, a On ih rušio. Otud i sličnost, skoro istovetnost, sinagoge, crkve i džamije. Šteta što se više ne ukazuje… Više »

Love Me now
Gost
Love Me now

Aferim

Gjergj Kastriot
Gost
Gjergj Kastriot

Kako si ti Pametan. Kakve veze ima Muhamed sa Jevrejima? O kakvoj osnovi ti pricas. Muhamed se predstavio kao Jevrejski prorok ali kada su ga Jevreji upitali iz kojeg si Jevrejskog plemena i shvatili da nema veze sa njima onda se razljutijo i poceo rat sa njima. Kako je lose kad ljudi pisu nesto o cemu nemaju veze.

Kot
Gost
Kot

To što pričate je čista izmišlotina. Muhamed se nikad nije predstavio kao jevrej jer su svi znali ko je i koje porijeklo ima. U rat nije on ušao sa jevrejima već su jevreji sami organizovali napad na muslimane zajedno sa idolopoklonicima iz meke. Na žalost za nik mekelije nisu uspjeli da uđu u grad da unište muslimane i to im… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Hrist je bio Aramejac taj narod je bio neka mešavina IndoEvropljana i Semita

Kot
Gost
Kot

Osnova monoteizma nije judaizam nego vjerovanje u jednog boga a bogomolje su jednostavno kuće koje su namjenjene za zajedničku molitvu vjernika. Sve drugi detalji na nima su jednostavno neke slobodne instalacije ljudske volje od kojih samo neke prate potrebu za ispunjavanjem nekih normi molitve . Abraham je bio prije judaizma hrišćanstva i islama a i prije njega je bilo ljudi… Više »

Send this to a friend