Evropa

Rusija protjeruje crnogorskog diplomatu

Rusija će protjerati proporcionalan broj diplomata svih zemalja koje su tu mjeru primijenile prema ruskom diplomatskom osoblju nakon trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja. Ovo je danas poručio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, što znači da će protjerati i jednog crogorskog diplomatu, jer je Crna Gora proglasila jednog ruskog diplomatu za persona non grata i uskratila saglasnost za djelovanje počasnog konzula RF.

Više od 20 zemalja, među kojima je i Crna Gora, protjeralo je ruske diplomate, u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom, koja je optužila Moskvu za napad.

<<<Crna Gora protjeruje jednog ruskog diplomatu<<<

Rusija je najavila da će protjerati 60 američkih diplomata i zatvorila je njihov konzulat u Sankt Peterburgu, odgovarajući tako na američku akciju nakon trovanja bivšeg ruskog špijuna i njegove ćerke, kazao je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Skripalj i njegova ćerka, Julija, pronađeni su onesviješćeni na klupi u gradu Salsburiju, u južnoj Engleskoj.

Rusija je žestoko odbacila navode da je umiješana u taj slučaj. Skripalj je i dalje u teškom, ali stabilnom stanju, a zdravstveno stanje njegove ćerke više nije kritično i brzo se poboljšava.

Ž.N.

Send this to a friend