Evropa

U Evropu stiže novi talas vrućine

vrucine.jpg

Evropa će se tokom predstojeće sedmice ponovo suočiti sa talasom vrućine, pošto meteorolozi predviđaju da će temperature u većini zemalja prelaziti 40 stepeni.

Kako prenosi britanski portal Ekspres, do kraja mjeseca na Starom kontinentu ponovo bi mogle da budu zabilježene rekordne temperature.

Prema prognozama francuske službe Meteo frans, temperature će u većini mjesta u toj zemlji do utorka dostići 35 stepeni.

U Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Holandiji, Portugaliji i Španiji očekuju se slične temperature.

Tokom vrelog talasa, temperature će, prema predviđanjima meteorologa u Francuskoj dostići i 43 stepena, dok će u centralnom i zapadnom dijelu Evrope biti između 35 i 40 stepeni.

Posljednji talas vrućine zadesio je Evropu krajem juna, kada je do našeg kontinenta stigao vruć vazduh iz Sahare.

U Francuskoj je tada zabilježena najviša temperatura od 45.6 stepeni, a u drugim zemljama prośečne temperature kretale su se između 38 i 40 stepeni.Ni Velika Britanija nije izbjegla vrućinu, pa je u Londonu izmereno 35 stepeni.

Pojedini naučnici kažu da će, nakon drugog talasa vrućine, jul 2019. godine ostati zabilježen kao najtopliji mjesec u istoriji.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Sa morske obaleAtlas
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sa morske obale
Gost
Sa morske obale

Ljeto 2017. godine bilo je mnogo toplije, posebno jul, u odnosu na ovo i prošlogodišnje.

Atlas
Gost
Atlas

E ne znam što kažu naučnici ovoga jula do sad sam samo dvije noći koristio klimu za lađenje. Pometo smo se,more led ledeni.

Send this to a friend