Planeta

Bajden: Presuda policajcu veliki korak ka pravdi u Americi

Foto: Twitter

Američki predsjednik Džo Bajden nazvao je danas presudu kojom je policajac Derek Šovin proglašen krivim po svim tačkama optužnice za ubistvo afroamerikanca Džordža Flojda ogromnim korakom za pravdu u SAD.

<<<Bivši policajac proglašen krivim za ubistvo Džorža Flojda<<<

Rojters prenosi da je Bajden povodom presude Šovinu dao izjavu nacionalnoj televiziji u kojoj je poručio da je to bilo ubistvo usred dana koje je mogao da vidi cijeli svijet i da je sistemski rasizam nešto što opterećuje američku naciju.

“Ništa više ne može vratiti porodici Flojd njihovog brata i oca, ali ovo može biti ogroman korak naprijed ka dostizanju pravde u Americi”, poručio je predsjednik SAD.

On je pohvalio i hrabru mladu ženu koja je snimila policajca Šovina kako kleči na Flojdovom vratu i pomenuo policajce koji su svjedočili protiv kolege na poziv tužilaštva.

Ranije tokom dana američki predsjednik je rekao je da se moli za ispravnu presudu u procesu protiv Dereka Šovina.

O sudbini Dereka Šovina odlučivalo je 12 porotnika, šest bijelaca i četiri afroamerikanca. Oni su presudu razmatrali ukupno 10 sati, u toku dva dana, a on je proglašen krivim po sve tri tačke optužnice – ubistvo drugog stepena i ubistvo trećeg stepena, kao i ubistvo drugog stepena iz nehata.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
HipnotisanaGomibnmk
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bnmk
Gost
bnmk

Pa kako glasi presuda? Niste prenijeli glavni dio.

HipnotisanaGomi
Gost
HipnotisanaGomi

Kric po svim tackama. Za 6 nedelja izricanje kazne

Send this to a friend