Planeta

Bajdenov tim objavio imena kandidata za članove kabineta

Džozef Bajden

Tranzicioni tim Bajden-Haris objavio je spisak nominovanih saradnika izabranog američkog predsjednika Džozefa Bajdena. Uprkos tome što se objava liste očekivala za sjutra – zvanično je saopšteno da je Bajden imenovao Entonija Blinkena, dugodišnjeg savetnika i bivšeg zamenika državnog sekretara u vreme administracije bivšeg predsjednika Baraka Obame, kao kandidata za funkciju državnog sekretara.

Takođe, Džejka Salivena još jednog dugogodišnjeg saradnika sa spoljnopolitičkim iskustvom, odabrao je za svog savetnika za nacionalnu bezbednost.

Između ostalih – Bajden je izabrao Ejvril Hejns, takođe bivšu zvaničnicu Obamine administracije, za kandidatkinju za prvu direktorku nacionalnih obavještajnih službi. Dugogodišnja diplomatkinja Linda Tomas Grinfild trebalo bi da obavlja funkciju američke ambasadorke u Ujedinjenim nacijama.

Alehandro Majorkas nominovan je za sekretara za unutrašnju bezbjednost i bio bi prva osoba hispanskog porijekla i ujedno imigrant na tom položaju.

Planirano je i da Džon Keri, bivši državni sekretar, bude specijalni izaslanik američkog predsjednika za pitanja klime.

Prije te objave izabrani predsjednik najavio je da će njegova administracija biti odraz raznolikosti zemlje. Prošle sedmice rekao je da je već izabrao sekretara za finansije.

“Donijeli smo tu odluku. Vidjećete da je riječ o osobi koju će prihvatiti svi elementi Demokratske stranke – od progresivaca do umjerenih koalicija”, rekao je novoizabrani predsjednik.

Na užem spisku kandidata su bivša šefica Federalnih rezervi Dženet Jelen, aktuelna guvernerka u Federalnim rezervama Lael Brajnard, te Rafael Bostik, predsjednik Federalnih rezervi Atlante.

Klejn je rekao i da će na dan Bajdenove inauguracije, 20. januara, biti održana “manja verzija tradicionalnih događaja” u svijetlu pandemije koronavirusa. Ceremonija inauguracije i prateći događaji obično privlače ogroman broj ljudi.

“Znamo da ljudi žele da slave. Ima razloga za slavlje. Jednostavno želimo da pronađemo način da to uradimo što je bezbjednije moguće”, naglasio je Klejn.

Bajden sastavlja novu administraciju dok aktuelni predsjednik Donald Tramp i dalje odbija da prizna poraz i pokušava da preokrene rezultat izbora, iznošenjem neosnovanih optužbi o rasprostranjenoj izbornoj krađi.

10

avatar
1000
10
0
0
 
10
100 💶SovaGroneBlažoPriPed vjernici
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
100 💶
Gost
100 💶

Moguće da Bajden i njegova vlada budu bolji od Trampa za Ameriku i svijet.

Sova
Gost
Sova

Naši pobjednici biraju vladu 94 dana nakon izbora, a njemu treba 20 dana.

Grone
Gost
Grone

Već kukaju Srbi i u Srbiji i u Bosni.Dodik manji od makovog zrna.

Blažo
Gost
Blažo

Svi ovi članovi kabineta znaju situaciju na Balkanu, vraća se Balkan na fabrička podešavanja, posle 4 godine srbovanja

PriPed vjernici
Gost
PriPed vjernici

Ovaj za 5 dana objavi imena i za 5 ce jos zavrsit sve a ovi se izmedjunyebe ne mogu dogovorit evo 3 mjeseca i to bez ikakve opstrukcije dps-a…

LOPOVI
Gost
LOPOVI

Sad ce 9vaj da svoju vakcinu prodaje

NATO
Gost
NATO

Džon Keri isto dokazani prijatelj CG, Blinken dobro poznaje Balkan

Zabjelo
Gost
Zabjelo

fin covjek nema sto

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Idemo, Bajdene. Idemo. U borbi protiv srpstva!!! 🌍🇲🇪

Velek
Gost
Velek

Srećno! 💙

Send this to a friend