Planeta Ponovo sa kutijom hidroksihlorohina

Bolsonaro objavio da je negativan na koronavirus

Foto: Facebook

Predsjednik Brazila Žair Bolsonaro objavio je danas da je posljednje testiranje pokazalo da je negativan na koronavirus.

On je posljednjih nekoliko nedjelja proveo u karantinu jer je utvrđeno da je zaražen, piše N1.

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama Bolsonaro se fotografisao s kutijom hidroksihlorohina, lijeka protiv malarije koji smatra zaslužnim za svoj oporavak, uprkos nedostatku čvrstih naučnih dokaza o njegovoj efikasnosti.

Bolsonaro je u popratnom tekstu napisao da je njegov PCR test bio negativan, ali nije objavio kad je testiranje obavio niti bilo kakve dodatne pojedinosti.

Predsjednik Brazila je ovog mjeseca tri puta izvijestio javnost da je pozitivan na koronavirus, uključujući i prvu dijagnozu postavljenu 7. jula.

Od tada je vrijeme provodio u djelimičnoj izolaciji u svojoj predsjedničkoj rezidenciji, javljajući se povremeno javnosti putem videokonferencija. Najavio je da će, čim se u potpunosti oporavi od bolesti, nastaviti da putuje po zemlji.

Bolsonaro je jedan od 2,3 miliona stanovnika Brazila zaraženih koronavirusom, drugoj zemlji poslije Sjedinjenih Američkih Država koje su najpogođenije ovom bolešću. Od posljedica Kovida-19 u Brazilu je do sada umrlo 85.000 ljudi.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
RetardinjoThor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Thor
Gost
Thor

ahahahahahh a kad prije Bolso brate nas xD

Retardinjo
Gost
Retardinjo

Bolsonaro je Brazilski mix Trampa i Vucica. Vjerovatno se korona borila s njim, a ne on s njom! Bolsonaro je zarazio koronu, skroz je potukao i sada ce uz pomoc svojih anti-tijela u narednih 4 dana da plasira vakcinu i spasi narod.

Send this to a friend