Planeta

Broj stradalih u Jemenu raste, poginulo 50 osoba

U vazdušnom napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na autobus koji je prolazio pored prometne pijace na sjeveru Jemena poginulo je najmanje 50 osoba, uključujući djecu, a ranjeno je 77, prenijeli su jutros lokalni mediji novi bilans žrtava jučerašnjeg napada.

Međunarodni komitet Crvenog krsta prethodno je saopštio da je u napadu na autobus u oblasti koju kontrolišu pobunjenici poginulo najmanje 29 djece mlađe od 15 godina, a da je ranjeno 30 djece.

Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija saopštila je da je gađala pobunjenike Hute jer su, kako je navedeno, prethodnog dana ispalili raketu na jug Saudijske Arabije, pri čemu je nastradala jedna osoba.

Televizija “Al Masirah” objavila je dramatične snimke ranjene djece s odjećom i školskim rančevima prekrivenih krvlju dok leže na bolničkim nosilima.

Napad se dogodio na pijaci Dajan u provinciji Sada, uz granicu sa Saudijskom Arabijom.

Za sada nije saopšten zvaničan bilans žrtava jer nije poznato koliko žrtava je bilo u autobusu i koliko je pješaka u okolini stradalo.

U građanskom ratu u Jemenu poginulo je oko 10.000 ljudi, nekoliko desetina hiljada je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbeglištvu.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend