Planeta

El Čapu doživotni zatvor plus 30 godina

El Čapo

Hoakin Guzman Loera, meksički kralj droge poznat kao El Čapo, osuđen je danas na doživotnu kaznu zatvora plus 30 godina, javljaju svjetski mediji.

Tim je okončana jedna od najbrutalnijih i najozloglašenijih kriminalnih karijera moderne istorije.

El Čapo je osuđen na kaznu doživotnog zatvora, plus 30 godina, koju mu je izrekao sudija u federalnoj sudnici u Bruklinu po svih 10 tačaka za koje je osumnjičen u februaru. Biće mu zaplijenjeno i 12,6 milijardi dolara koje je zaradio od svog “kriminalnog preduzeća”.

Njegov advokat istakao je da nije tu da bi rekao da je El Čapo bio svetac, ali da je zaslužio fer suđenje.

 

“Ovaj slučaj je jednostavno bio inkvizicija, suđenje je bilo obična predstava”, rekao je njegov branilac nakon presude prisutnim novinarima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Eto njega opet za koju godinu. Sa tolikim parama nijedan zatvor ne može da te zadrži.

Maestral
Gost
Maestral

Po onome iz tv serija on je pozitivna licnost?

Don Cetinje
Gost
Don Cetinje

Koje su ovo gluposti, krecenje očiju amerima. Isti matrak dozivotna i dozivotna plus 200 godina. Ali ovako je zvučnije iako je ponizavajuce ovako nesto objaviti.

Danko
Gost
Danko

E dobro kad ne znas onda da ti pojasnim! Svaka zemlja na koju se mi ugledamo , znaci zemlje po Evropi imaju blage zakone , kao sto znas ubio jednu ili 80 osoba ( pozdrav za Brejvika ) potpuno ista stvar!!! U CG na primjer bitno je samo jesi li ubio zeta Vesne Medenice , ako nijesi neces dobit maksimalnu… Više »

Kontraš
Gost
Kontraš

E ovo su američki zakoni. Optuže te po nekoliko tačaka krivičnog zakona, i za svaki te pojedinačno osude. Zato su ovolike, i slične kazne za bilo koje krivično djelo. Kod nas ti objedine kaznu za više krivičnih djela u jednu, iako bi za svaku pojedinačno dobili mnogo visočije kazne nego kad izreknu jedinstvenu kaznu.

Marko
Gost
Marko

Kod nas im isplaćuju odštetu i funkcioneri ANB im idu na svadbe.

Drogas
Gost
Drogas

I da vaskrsne ima 30 godina… 😂

malo lud
Gost
malo lud

Čapo ga je baš zaglavio 👌👍🤓

Brajan
Gost
Brajan

Ovo 30 godina će ga dotući!

Send this to a friend