Planeta

FBI sumnja da je Hitler, ipak, pobjegao u Argentinu

Američki FBI ispitao je svojevremeno informacije prema kojima Adolf Hitler možda nije izvršio samoubistvo 30. aprila 1945. već je pobjegao u Argentinu.

Prema pisanju Dejli mirora FBI je imao uvid u dokumenta s kojih je nedavno skinuta oznaka povjerljivosti, a koji svjedoče o tome da je nacistički vođa pobjegao u Južnu Ameriku podmornicom po završteku Drugog svjetskog rata, pet mjeseci pošto se, kako kaže zvanična istorija, ubio u berlinskom bunkeru.

Dokumenta su datirana na 21. septembar 1945, dvije nedjelje pošto se Japan predao nakon što su SAD bacile atomske bombe, prenosi londonski Dejli miror.

Tokom godina počele su da kruže glasine da je nacistički vođa izgleda preživio rat, a pojavile su se i informacije da živi u podnožju Anda.

FBI-jevi dosjei otkrivaju da je o tvrdnjama da je Hitler preživio vođena istraga, pa su među dokumentima i brojna pisma između bivšeg direktora FBI Jona Edgara Huvera i njegovih podređenih.

FBI je navodno informacije do kojih je došao prenio vojnoj obavještajnoj službi.

U dokumentima se tvrdi da je nacistički lider stigao u Argentinu sa oko 50 ljudi za koje se vjeruje da su zvaničnici koji su pobjegli iz Trećeg Rajha i članovi njihovih porodica.

Navodi se da je bio lošeg zdravlja i da je patio od astme i čireva kada se iskrcao u Argentini.

Imenovano je šest argentinskih zvaničnika koji su navodno pomogli Hitleru da se smjesti na ranču u podnožju Anda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gramaturg
Gost
gramaturg

On nije imao karakter da izvrši samoubistvo. Pobjegao je, kao i sve hijene što au pubjegle.

Caki
Gost
Caki

Kako se brzo Njemačka uzdigla poslije drugog svjetskog rata, a s obzirom da su opljačkali svo Evrposko blago, sve je moguće.

Darlington
Gost
Darlington

Trk za njim i hapsi 🙂

Blaki
Gost
Blaki

FBI zna sve .Pa to čuvaju za kad .Za smak svijeta .Moram da im javim da sam se davno rodio.🤣

marius
Gost
marius

Je li jos ziv ?

Jovan
Gost
Jovan

Sad sam htio reci,ako se dokopao jevrejskoga blaga iznesenoga iz Misira i kovcega … …. sve je moguce da je jos ziv.BOG ce ga znati.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Sumnjam, psihologija njemačkog naroda ( a koji vrlo dobro znam) je takva da ne poznaje izdaju. Nijemci se bore do kraja i ne priznaju poraz čak i kad je potpuno izvjestan. Treba se samo sjetiti Staljingrada, predali su se 3 mjeseca poslje opkoljavanja a na cičoj zimi , treba se sjetiti odbrane Berlina u vrijeme kad se godinu u nazad… Više »

Onooo
Gost
Onooo

Ako mi je jasno sto imas ovoliko minusa…😲Mora da je zbog imena-eto koliko smo bolestan narod

Vuk
Gost
Vuk

Po toj tvojoj psihologiji kad su ih Rusi pregazili oni bi svi masovno izvrsili samoubistvo zbog sramote od poraza. Ipak im je guzica bila milija od obraza.

Nick
Gost
Nick

Ovaj ti je bio Austrijanac…..tako da je sve moguće….od tada se ne pouzdaju u njih..

Send this to a friend