Planeta

Kimovi vojnici gladni, a ima ih preko milion

Foto: Twitter

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un izjavio je danas da bi država trebalo bolje da hrani vojnike, objavila je sjevernokorejska KCNA.

Kim je to rekao prilikom posjete vojnoj fabrici za proizvodnju hrane, prenosi Rojters.

Prema njegovim riječima, ta fabrika bi trebalo da proizvodi ukusne i hranljive namirnice kako bi “značajno doprinijela poboljšanju prehrane službenika” i dodao da vojnicima trebaju različiti proizvodi koji se zasnivaju na soji.

“Zvaničnici i zaposleni u fabrici uvijek bi trebalo da nadmaše plan proizvodnje po svim pokazateljima, imajući na umu plemenitu namjeru vođe Kim Džong Ila koji nije štedio na vojnicima Narodne vojske. Postarajte se da i dalje osjećaju njegovu brigu”, rekao je Kim.

Posjeta fabrici je posljednja u nizu iznenadnih posjeta Kima, nakon što je posjetio brojna industrijska postrojenja i posebnu ekonomsku zonu blizu granice sa Kinom.

Prema podacima Svjetske banke, u Sjevernoj Koreji živi 25,4 miliona ljudi, od kojih je 1,28 miliona aktivnih vojnika ili vojnih službenika.

Prošle godine kod jednog vojnika koji je dezertirao u Južnu Koreju pronađena su zrna kukuruza koja su, prema tvrdnjama eksperata, ukazala na probleme u ishrani.

Kako se navodi, glavni problem u Sjevernoj Koreji je monotona ishrana koja se zasniva na pirinču, kukuruzu, kupusu i mahunarkama, a bez masnoća i proteina.

2 Komentara na "Kimovi vojnici gladni, a ima ih preko milion"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend