Planeta

Kina nije proglasila kraj pandemije

Brojni crnogorski i regionalni portali objavili su danas informaciju da je Kina proglasila kraj epidemije korona virusa. Ta vijest je, sudeći prema komentarima, obradovala mnoge građane, ali nažalost nije tačna, saopštio je Digitalni forenzički centar DFC.

Mediji su prenijeli izjavu predstavnika Komiteta za zdravstvena pitanja Kine, Mija Fenga.

S druge strane, svjetski mediji među kojima su Rojters, Njujork Tajms, Ju-es njuz, kao i kineski portal Sinhua.net, objavili su kompletniju informaciju u kojoj se nigdje ne navodi da je proglašen kraj epidemije, već je u prvi plan stavljena pojava novih importovanih slučajeva korona virusa u Kini.

Navodi se i da je zbog toga povećana opasnost od drugog kruga zaraze, u trenutku kada je prenos među domicilnim stanovništvom u Kini faktički zaustavljen, jer je broj tih zaraženih pao ispod 3.000. Takođe, ti mediji objavljuju kompletan citat Fengove izjave.

“Kina je već zabilježila 693 uvezenih slučajeva korona virusa iz čak 42 zemlje, što znači da je mogućnost nove runde širenja zaraze relativno visoka”, dodao je on.

Navodi se i da virus sa sobom u Kinu donose uglavnom državljani te zemlje sa boravkom u inostranstvu, kao i da je subotu registrovano 45 novih tih slučajeva, što je za devet manje u odnosu na prethodni dan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rarra
Gost
Rarra

Ono sto se definitno iznjedrilo kao problem tokom ove pandemije je stanje u medijima. Toliko se brine o brzini objavljivanja vijesti, da se ista ocigledno ne provjeri. Mediji na Balkanu u vecem broju se mogu nazvati Zutom stampom, istrazivacko i provjereno novinarstvo izgleda vise ne postoji Mediji su krivi za stvaranje panike, za navodjenje ovog sludjneog naroda da se bije… Više »

Raki
Gost
Raki

Ne nego pocetak…ajd vise ne stravljajte ovaj jadni narod…pola ce da pocrka od nervoze i srvanih udara od neaktivnosti

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot

Kina pobijedila virus, kina otvorila granice, kina zatvorila granice, kina pobijedila opet virus, kina nije proglasila kraj virusa. Pa ko bi nama ugodio uzdravlje elektronskih medija.

Freja
Gost
Freja

Jeli ili nije? Dajte uozbiljite se .

Send this to a friend