Planeta

Objavljen snimak drona kojim su pokušali da ubiju Madura

Dronovi napunjeni eksplozivom eksplodirali su blizu mjesta na kojem je predsjednik Venecuele Nikolas Maduro držao govor u subotu, ali su i on i ostali članovi vlade nepovrijeđeni. Na Twitter profilu “Caracas News 24” objavljen je video u kojem se navodno vidi eksplozija drugog drona.

<<<Pokušaj atentata, Maduro preživio napad dronovima <<<

Nikolas Maduro optužio je svog kolumbijskog kolegu Huana Manuela Santosa, kao i neimenovane “plaćenike” iz Sjedinjenih Država da stoje iza napada. Drugi visoki državni funkcioneri su za incident optužili opoziciju.

<<<Zbog napada na Madura uhapšeno šest osoba<<<

I kolumbijska vlada odbacila je ranije “apsurdnu” Madurovu optužbu.

“Apsurdno je i neutemeljeno reći da je kolumbijski predsjednik odgovoran za navodni atentat na venecuelskog predsjednika”, navodi kolumbijsko ministarstvo spoljnih poslova te dodaje:

“Kao i obično, venecuelski predsjednik optužuje stalno Kolumbiju za sve što se događa”.

Maduro je optužio Santosa, čiji mandat prestaje u utorak, da stoji iza atentata.

“Nemam nikakve nedoumice da iza atentata stoji ime Huana Manuela Santosa”, rekao je Maduro koji smatra da su u pokušaj atentata upleteni i ljudi koji žive u Sjedinjenim Državama.

Subotnji pokušaj atentata dogodio se na prvu godišnjicu uspostave vrlo sporne Ustavotvorne skupštine Venecuele koja je omogućila vladi da prigrabi ovlaštenja parlamenta i neutralizuje opoziciju.

Iskoristivši podjele u opoziciji, ta skupština, u kojoj zasjedaju samo članovi vladajuće stranke i Maduru bliskih ljudi, uspjela je da proširi svoja ovlaštenja i preuzme većinu ovlaštenja parlamenta, koji je jedina institucija u zemlju pod kontrolom opozicije.

1 Komentar na "Objavljen snimak drona kojim su pokušali da ubiju Madura"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend