Planeta

Otrovni indijski doček za Angelu Merkel

Foto: Twitter

Njemačka kancelarka dobila je, kako ocjenjuje AP, otrovni doček u Nju Delhiju, dok je s predsjednikom Vlade Indije hodala ispred počasne garde postavljene u njenu čast.

Premijer Indije Narenda Modi i njegova gošća iz Njemačke ignorisali su upozorenje zdravstvenih stručnjaka da se tokom boravka napolju mora nositi zaštitna maska zbog enormno velikog zagađenja vazduha u Nju Delhiju.

Tako su se Modi i Merkelova “lijepo prošetali” pored počasne garde ispred predsjedničke palate, udišući ko zna koju količinu otrova iz prezagađenog delhijskog vazduha, navodi agencija i napominje da je, kao i mnogo puta do sada, Merkelova ipak morala da sjedne tokom intoniranja himni.

 

Indijska vladina agencija za praćenje kvaliteta vazduha saopštila je ranije da je vazduh iznad indijske prijestonice, inače “koktel” štetnih industrijskih gasova, onih iz vozila, ali i otrova od isparavanja s poljoprivrednih zemljišta, alarmantan.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, koje je na svoj sajt ostavila američka ambasada u Indiji, prisustvo posebno opasnih čestica u vazduhu iznad Delhija je čak 19 puta veća od one koja se smatra opasnom gornjom granicom.

Glavna kontrola za zagađenje podigla je alarm na najviši mogući stepen u četvrtak.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
DuškoLelele
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Duško
Gost
Duško

Možda sad pod uticajem “štetnog vazduha” prihvati SFRJ (tzv Zapadni Balkan) u EU!

Lelele
Gost
Lelele

Eee da je tek u Beograd došla 🙂

Send this to a friend