Planeta

Preminuo otac Bila Gejtsa

Bil Gejts

Osnivač “Majkrosofta” i filantrop Bil Gejts potvrdio je vijest da je njegov otac Vilijam Henri Gejts stariji preminuo u 95. godini. Otac jednog od najbogatijih i najuspješnijih ljudi na svijetu bolovao je od Alchajmerove bolesti.

Gejts stariji je preminuo mirno u svom domu okružen porodicom, objavio je Bil Gejts, dodajući da su njegova mudrost, velikodušnost, empatija i skromnost imale veliki uticaj na ljude širom svijeta.

Istakao je i da su mu očevi pravni savjeti bili od ključne važnosti da sa Polom Alenom osnuje “Majkrosoft”, ali i da je imao veliki uticaj na Hauarda Šulca u osnivanju “Starbaksa”, koji je od malog startap projekta u Sijetlu postao globalni fenomen.

Supruga Bila Gejtsa takođe se zahvalila svom svekru na tome što je bio “divan otac, djed i srce fondacije ‘Bil i Melinda Gejts'”.

Gejts stariji služio je u Drugom svjetskom ratu, a nakon rata je diplomirao pravo i 1964. godine učestvovao u osnivanju kancelarije “Šidler i King”, koja je danas poznata kao “Preston Gejts i Elis”.

Bio je predsjednik advokatskih komora Sijetla i države Vašington, a vodio je i organizacije “Junajted vej” (United Way) i “Plend perenthud” (Planned Parenthood).

Bil Gejts mlađi je takođe naveo i da je njegov otac o ključan u osnivanju i oblikovanju fondacije “Bil i Melinda Gejts”, kojoj se osnivač “Majkrosofta” posvetio nakon silaska sa pozicije izvršnog direktora kompanije.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
PravnikThe Stig 🇲🇪MS-DOS
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravnik
Gost
Pravnik

Nek je samo po redu!

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

Ovome đuturumu je otac bio živ? Kao kornjace zive.

MS-DOS
Gost
MS-DOS

Bil, glava da ti je zdravo.

Send this to a friend