Planeta

Tramp bivšu pomoćnicu nazvao psetom

Američki predsjednik Donald Tramp danas je svoju bivšu pomoćnicu u Bijeloj kući Omarosu Manigault Newman nazvao “psetom”, pošto je nastavila javno objavljivati snimke nastale dok je s njim sarađivala.

Njihova svađa je eskalirala po objavljivanju knjige Unhinged (Poremećen) u kojoj Manigault Newman opisuje godinu dana rada u Bijeloj kući.

Manigault Newman je bila među istaknutijim pristalicama republikanskog predsjednika, a iz Bijele kuće otpuštena je prošlog decembra.

Ovih dana objavila je audio snimak na kojem je šef osoblja Bijele kuće John Kelly otpušta, kao i snimak poziva s Trumpom na kojem on govori da s time nije upoznat.

U utorak je CBS News objavio novi snimak, za koju je rečeno da je neprovjeren,  gdje se mogu čuti Manigault Newman i nekoliko Trampovih pomoćnika u predsjedničkoj kampanji u oktobru 2016. kako raspravljaju o mogućnosti pojavljivanja isječka iz serije Pripravnik u kojem Tramp koristi neke rasne epitete.

CBS Corp, matična  kompanija CBS Newsa, posjeduje izdavačku kuću Simon i Shuster koja je objavila knjigu Manigault Newman.

Trump je u ponedjeljak porekao postojanje takve snimke, citirajući Marka Burnetta, producenta Pripravnika. Neki od pomoćnika kampanje koji se navodno čuju na snimku takođe su opovrgnuli postojanje tog razgovora.

U svojoj objavi na Twitteru, Tramp je pohvalio generala Kellyja zato što je “brzo otpustio to pseto”.

Kritičari su osudili Trumpa zbog rasističkih i seksističkih tonova.

“Predsjednik SAD-a naziva crnkinju psetom? … Kako se usuđuje bilo koga nazvati psetom?” rekla je za CNN Frederica Wilson, zastupnica demokrata.

 

1 Komentar na "Tramp bivšu pomoćnicu nazvao psetom"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend