Planeta

Tramp oštro kritikovao Boltona, želi da spriječi objavljivanje njegove knjige

Foto: Twitter

Američki predsjednik Donald Tramp žestoko je kritikovao bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost Džona Boltona, namjeravajući da spriječi objavljivanje njegove knjigu “Soba u kojoj se to dogodilo; Memoari iz Bijele kuće”, piše CNN.

Bolton u neobjavljenoj knjizi, o kojoj je ranije ove nedjelje izvijestio The NewYork Times, tvrdi da mu je Tramp tokom ljeta rekao da želi da zamrzne vojnu pomoć Ukrajini, dok mu ta zemlja ne pomogne u istragama o njegovim potencijalnim političkim rivalima.

Tramp je ranije negirao tvrdnje bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost, ističući da su njegovi postupci imali za cilj iskorjenjivanje korupcije, a ne blaćenje protivnika.

Američki predsjednik optužio je Boltona da je objavio tajne podatke o nacionalnoj bezbjednosti, nazivajući njegovu knjigu gadnom i neistinitom.

Boltonove tvrdnje povećale su izglede da će u postupku za Trampov opoziv biti dozvoljeno saslušavanje svjedoka.

Republikanci su se tome uglavnom protivili, u više navrata navodeći brigu o nacionalnoj bezbjednosti kao glavni razlog zbog kog Bolton i drugi sadašnji i bivši zvaničnici administracije ne bi trebalo da svjedoče na suđenju.

Podsjetimo, Tramp je u septembru saopštio da je otpustio Boltona u septembru zbog, kako je rekao, neslaganja sa njegovim savjetima, dok je Bolton tvrdio da je sam ponudio ostavku.

Ž.N.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
crnogorka..🤬..
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
..🤬..
Gost
..🤬..

mrzim ljude sa čudnim brkovima i frizurama

crnogorka
Gost
crnogorka

i ja muskarce sa natapiranom i lakiranom kosom

Send this to a friend