Planeta

Tramp spustio, digao, pa opet spustio zastavu na pola koplja za Mekejna

Foto: Twitter

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potpisao je odluku o isticanju američke zastave na pola koplja do sahrane republikanskog senatora Džona Mekejna.

AP navodi da je zastava na Bijeloj kući tokom vikenda bila postavljena na pola koplja u čast Mekejna koji je preminuo u subotu, ali je danas ponovo istaknuta uobičajeno, da bi potom bila spuštena zbog kritika koje su upućene Trampu.

<<<Umro senator Džon Mekejn<<<

Agencija podsjeća da su Tramp i Mekejn godinama bili u sukobu.

Tramp je na vijest o Mekejnovoj smrti na Tviteru poručio da upućuje “najdublje saučešće i poštovanje” Mekejnovoj porodici, ali od tada u više javnih obraćanja nije pominjao smrt senatora iz Arizone.

U večeras objavljenom saopštenju, Tramp je naveo da je od potpredsjednika SAD Majka Pensa zatražio da u petak govori na ceremoniji u Mekejnovu čast koja će biti održana na Kapitolu.

Tramp je takođe objavio da je prihvatio zahtjev senatorove porodice za vojni prevoz Mekejnovog tijela iz Arizone u Vašington.

Rojters prenosi da je Tramp naveo da poštuje Mekejnovu službu naciji.

“Uprkos našim razlikama po političkim pitanjima, poštujem službu senatora Džona Mekejna našoj zemlji”, poručio je američki predsjednik.

9 Komentara na "Tramp spustio, digao, pa opet spustio zastavu na pola koplja za Mekejna"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend