Planeta

Žene u Saudijskoj Arabiji će uskoro imati veća prava

Žene u Saudijskoj Arabiji tradicionalno ne mogu putovati bez muške pratnje, međutim to bi se uskoro moglo promijeniti.

Vol strit žurnal prenosi kako Kraljevina namjerava da ukine ovo pravilo, a time će punoljetne žene imati priliku da napuštaju zemlju bez muškarca.

Podsjećamo, prošle godine Saudijska Arabija je ukinula zabranu ženama da voze automobil, a nekoliko mjeseci kasnije Saudijkama je dozvoljeno da prisustvuju utakmicama na stadionu.

Međutim, kada se radi o udaji, žena nema pravo riječi.

6

avatar
1000
3
3
0
 
5
DaniloSefketPrinc od KonikaMilicaNk56
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sefket
Gost
Sefket

Saudijke bjeze a nase hrle da ih zamijene.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

I tamo će za koju godinu tranvestiti da paradiraju.

Polako
Gost
Polako

Svi se nešto čude, a sve je tako bilo i kod nas prije 100 godina. Žene su nosile marame, udavalr se po roditeljskom dogovoru, imale puno đece, nisu niđe išle same. Saudijci samo malo kasne, ništa strašno.

Nk56
Gost
Nk56

Nije tačno. Nikada se naše žene nisu ovoliko pokrivale a marame su nosile uglavnom samo u crkvi. Takođe, ugovaranje brakova ovdje i tamo nije isto. Ođe se gledalo da je momak iz poštene familije, da je sposoban i vrijedan a tamo se žena daje onome ko najviše novca ponudi. Dalje, Saudijska Arabija izgleda kasni samo kada su zene u pitanju… Više »

Milica
Gost
Milica

Nije tako, i ti to znaš. Pola žena po crnogorskim selima je i dan-danas u dugim crnim haljinama, dugim rukavima i sa crnom maramom. Da, zbog korote do 5.koljena, ali najviše zbog društvenog očekivanja. Baš kao i u arapskim zemljama. Svako ima svoj razlog za mrcvarenje žena. Dogovoreni brak je dogovoreni brak, ne pita se ko koga voli, nego što… Više »

Danilo
Gost
Danilo

Nemoj Milice tako da pricas. Najgora prava zena na planeti su u islamskim zemljama sa teokratskom vlascu. Kako god da su se udavale nase babe, prababe itd nikad nisu udavane sa 7-8 godina starosti. Udavale su se i radjale mlade ali ni muski nisu bili prestari. Kod saudijaca npr covjek od 45 godina moze da uzme djevojcicu od 10 za… Više »

Send this to a friend