Region

Đilas: Optimista sam da će biti dijaloga opozicije i vlasti

Dragan Đilas, jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju, kazao je da mora doći do dijaloga između vlasti i opozicije da bi se prevazišla podijeljenost u društvu.

“Bez razgovora nećemo smanjiti tenzije. A koje je mjesto dijaloga, fizički, da li je to zgrada Skupštine ili negdje drugo, to nije toliko bitno. Suština je da dijalog ne znači sastanak šefova poslaničkih grupa o skupštinskom dnevnom redu. Dijalog znači rješenje za ovakve situacije. Od toga da Regulatorno tijelo za elektronske medije radi svoj posao, da Radio-televizija Srbije radi svoj posao, da dobijemo demokratska fer izborna pravila, da smanjimo tenzije u društvu, i da dođemo do izbora na kojima građani treba da kažu svoje mišljenje. Ja sam optimista da ćemo, prije ili kasnije, do toga ipak doći”, rekao je Đilas za RSE.

Đilas je naveo da od strane vlasti za sada nema signala ka opoziciji kada, gdje, kako i sa kim bi se dijalog vodio.

“Ali mislim da ne bi trebalo previše obraćati pažnju na to šta govore ljudi iz vlasti. Ako se uzmu u obzir sva njihova obećanja u posljednjih sedam godina shvata se da ona nemaju neku težinu. To kod njih može da se promijeni od ujutru do uveče. Ovdje sve odluke donosi jedan čovjek. Mislim da u nekom trenutku će i on shvatiti da jednostavno ne može ovako. Ova priča mora da se vrati u jedan mirnodopski režim kako bismo došli do rješenja”, izjavio je Đilas.

Kako je ranije najavljeno, u Beogradu se 19. aprila održava Osnivačka skupština Stranke slobode i pravde (SPP) Dragana Đilasa. On je beogradskim medijima rekao da će SPP činiti Zeleni, Ljevica, kao i desetak grupa građana koje su već u Savezu za Srbiju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
razocarani
Gost
razocarani

Sa tovom nikad

Send this to a friend