Region

Grabar Kitarović: Tompson je veliki patriota

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović najavila je da će zvanično objaviti ulazak u predsjedničku trku nakon proslave Dana pobjede i obilježavanja „Oluje“, dodajući da bi željela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona u Splitu i da je on veliki patriota.

Gostujući u emisiji “S predsjednicom van protokola”, Grabar Kitarović je rekla da bi svakako svratila na Tompsonov koncert.

„To nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima”, rekla je ona i dodala da 4. avgusta s Ministarstvom odbrane organizuju prijem u Kninu.

Za dvojezične ploče u Vukovaru, Grabar Kitarović kaže da ih treba postaviti kada se zaliječe sve rane koje su i danas vidljive na svakom koraku.

“On (Tompson) nikako ne želi da nanosi štetu narodu niti Hrvatskoj, on je veliki patriota, kako gledam na većinu njegovih pjesama. Naravno na početku rata je trebalo animirati ljude da krenu u borbu protiv zajedništva četničke kokarde i crvene zvijezde koju je nosila tadašnja JNA”, rekla je ona i zaključila da su pjesme koje danas pjeva Tompson kritika hrvatskog društva, prnosi Hina.

Predsjednica Hrvatske pozdravila je da to što je pjevač zatražio od publike da nosi isključivo obilježja pobjedničke hrvatske vojske s obzirom na to da je „Domovinski rat“ u temeljima moderne Hrvatske.

Za rejting Vlade i HDZ, koji je prema anketama u padu već šest mjeseci, Grabar Kitarović kaže da se to i na nju odrazilo jer, iako je nadstranačka osoba potiče iz te stanke.

Ona je ocijenila da su Hrvati “malo previše negativno raspoloženi, cinični i samokritični” i poručila je da se u budućnost mora krenuti s više samopouzdanja i optimizma.

6

avatar
1000
5
1
0
 
5
rokoTijana 1Već viđenoRegionPravnik
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
roko
Gost
roko

obadvoje rasisticki nastrojeno

Tijana 1
Gost
Tijana 1

Što bo rekao Žika Pavlović-Drka pojmovi xD
Od šoviniste, da ne napišem i nešto gore, preko nacionaliste do patriote… Bljak…

Već viđeno
Gost
Već viđeno

Sjutra će reći da nije tako rekla.

Pravnik
Gost
Pravnik

Vidi li ostatak evrope Kako kitarovićka sije nacijonalnu mržnju I poziva na netrpeljivost druge viere kroz evociranje ratnih nedjela?Pa gdje je tome kraj,dokle će HDZ sa njegovim čelnicima moći ovako da se ponaša,hoće li ovo neko već jednom osuditi i kazniti?

Region
Gost
Region

I za Pavelića će isto reći

Region
Gost
Region

Mada nisu za poređenje

Send this to a friend