Region

Hrvatska: Zvanično 11 predsjedničkih kandidata

Hrvatska: Zvanično 11 predsjedničkih kandidata
Zastava Hrvatske

Državna izborna komisija potvrdila je u danas 11 kandidata, koji će učestvovati na izborima za predsjednika Hrvatske u nedelju, 22. decembra.

Komisija je kao nepotpunu odbacila listu nezavisnog kandidata Slobodana Midžića.

Midžić je, prenijela je Hina, umjesto neophodnih 10.000 potpisa podrške podnio samo jedan i to svoj.

Predsjednik Đuro Seša saopštio je da je ta lista odbijena kao nepotpuna. Nakon objavljene verifikovane liste kandidata u Hrvatskoj zvanično počinje izborna kampanja, koja će trajati do 20 decembra u ponoć, kada će nastupiti izborna tišina.

Svoje programe do tada će zvanično moći da predstave aktuelna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović, pjevač Miroslav Škoro, evroparlamentarac Mislav Kolakušić, ekonomista Dejan Kovač, čelnik stranke Desno Anto Đapić.

Takođe, kandidati su reditelj Dario Juričan, kandidatkinja Radničke fronte Katarina Peović, zastupnik Ivan Pernar (SIP), predsjednica Starta Dalija Orešković i predsjednik Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca Neđeljko Babić.

Po brojnosti kandidatura, ovogodišnji su predsjednički izbori u `zlatnoj sredini`- Najviše ih je, 13, bilo 2004. godine, a najmanje, samo četiri, na prošlim izborima prije pet gdina.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
PekiIvanBasketaš 3 x3mariusKomunista
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Peki
Gost
Peki

Ljudi croatia ne postoji,to je srbija,sad mi javljaju iz var sobe

Ivan
Gost
Ivan

Kao osoba navijam za zensko tj za Kolindu.😍😍😍😍😍

Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

Jedini ispravan normalan neukaljan je Ivan Pernar

marius
Gost
marius

U vremenu kad ovim prostorima se ponovo budi nacionalizam , Kolinda predstavlja jednu drugu politiku, politiku mira i dobrosusjestva. Podrska za sarmantnu Kolindu.

Komunista
Gost
Komunista

samo Katarina Peović!

Send this to a friend