Region

Mladunče lava pronađeno kod Subotice

Mladunče lava staro svega nekoliko mjeseci, pronađeno je jutros na Čantavirskom putu kod Subotice kako samo i izgubljeno prelazi put.

Naime, lavića je zapazio vozač koji se Čantavirskim putem jutros uputio na posao.

Kako za Danas objašnjava direktorka Zoološkog vrta na Paliću Sonja Mandić, Specijalna jedinica MUP-a za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine obavijestila ih je oko 10.30 časova da je potrebno da se zbrine jedan lavić.

Odmah po primanju poziva, timaritelji i veterinar uputili su se na datu lokaciju i preuzeli lavića u vozilo Zoo vrta.

“Kada je riječ o trenutnom stanju lavića, možemo samo da kažemo da je u dosta lošem stanju. Molimo za malo stpljenja, jer nemamo još ni biohemiju, uzeta mu je krv, dakle laboratorijske rezultate čekamo, a u međuvremenu veterinar mu daje infuziju i nadamo se da će preživjeti”, kaže Mandić.

Kada je u pitanju starost lavića, kaže da je teško procijeniti, budući da je lavić vrlo slab, pa je moguće da ima oko pet do šest mjeseci.

“Mogao bi imati bilo koliko od tri do šest mjeseci ili ima možda pet-šest mjeseci, a da je jako pothranjen ili da nije dovoljno razvijen. Lavić je u Prihvatu kod nas, tu mu se pruža prva pomoć i rade prve pretrage, još su i sve inspekcijske službe angažovane, pa ćemo vidjeti tačno da li će biti zadržan kod nas u Prihvatu ili će ga Ministarstvo proslijediti dalje”, navodi.

Za sada još nije poznato kako je mladunče lava završilo na putu, a ono što je sigurno, jeste da ovaj lavić nije jedan od lavova iz Zoološkog vrta na Paliću.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
rewqmiki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rewq
Gost
rewq

a gdje je mama ?

miki
Gost
miki

trguje se trguje

Send this to a friend