Region

Pronađena beba koja je bila oteta u Sarajevu

ilustracija

Novorođenče koje je danas oteto u Hadžićima pronađeno je nakon opsežne akcije službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa kantonalnim tužiocima i OSA-om, saznaje Klix.ba.

Beba je pronađena večeras oko 22:15 sati, a prema prvim informacijama dječak je bez ikakvih zdravstvenih poteškoća.

Policija je danas dobila prijavu da je u ulici Igmanska nepoznata žena, koja se predstavila kao patronažna sestra, otela bebu i pobjegla u nepoznatom pravcu.

Ženu, koja je prema navodima očevidaca bila u bijelom mantilu i s maramom na glavi, ispred zgrade je, navodno, čekao sivi automobil u koji je ubacila bebu i udaljila se u nepoznatom pravcu.

Beba je, navodno, u trenutku otmice bila s tetkom, dok je majka otišla u opštinu da prijavi dijete.

“Komšije kažu da je ova žena ranije već nekoliko puta, kao patronažna sestra, bila kod njih. Majka bebe danas je otišla u opšinu da prijavi dijete, koje je ostalo samo sa njenom sestrom. Ta žena je tetku od djeteta poslala u kupatilo da opere ruke, navodno zbog bebe. Ona je otišla u kupatilo, ostavivši je samu, nakon čega je ona pobjegla s bebom”, izjavila je portalu Faktor.ba Sanja Domuz – Sadiković, koja živi nedaleko od mjesta gdje se navodna otmica dogodila.

3 Komentara na "Pronađena beba koja je bila oteta u Sarajevu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend