Region

Plenković: Srbija treba da se suoči sa prošlošću

Premijer Hrvatske Andrej Plenković tvrdi da je pred Srbijom proces suočavanja s prošlošću.

On je u novogodišnjem intervjuu Večernjem listu istakao da je Hrvatska moderna država izgrađena na suprotstavljanju prema svim nedemokratskim sistemima.

Odgovarajući na pitanje kako će kritičarima da objasni da je u Austriji ustaški pozdrav “za dom spremni” zabranjen, a u Hrvatskoj nije.

“Protiv Hrvatske se i tokom ove godine vodila kampanja blaćenja s ciljem povezivanja moderne hrvatske države s ustaškim režimom. Istovremeno, pred Srbijom je proces suočavanja s njenom prošlošću. Hrvatska je izgrađena na suprotstavljanju prema svim nedemokratskim sistemima i zato takve kampanje neće uspjeti”, naveo je Plenković.

On je podsjetio da je Komisija za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima u svom dokumentu “jasno predložila mjere kojima se doprinosi prevazilaženju društvenih podjela prouzrokovanim nedemokratskom prošlošću”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rajan
Gost
Rajan

…kad Hrvat nema cime a i ne umije da se postidi….Lora….

Mario
Gost
Mario

A koji jadi “nadjose” Vucica od Djukanovica,pa evo sad ovaj Plenkovic,a tek onaj “maneken”Rama,za Haradinaja i da ne govorimo.E neka Vas je “svekolike komsije” stid i sram”,sto radite od “postenog” Vucica. Odmah Vucicu sazovi konferenciju za stampu,i obavezno uz tebe Vulina,Dodika,Dacica i Lazanskog,ovaj zadnji ima “informaciju”o nekakvom Americkom spijunskom avionu sto kruzi povise Kosova i “snima”Srpske jedinice,e grijeha Bozijega,zaboravih onoga… Više »

komso
Gost
komso

pakako daih zabrani kada Pelinkovic sam podrzava ustaske pokrete

Primorje.
Gost
Primorje.

Ko o cemu, k. O postenju.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Što je Balkana- većih kompleksaša od velikosrba nema. Mnogo ih boli što ih niko ne voli! Imaju traume jer ih niko ne razume!😥

STEF
Gost
STEF

Dobro je kad vi dječki ne morate, to je bitno kad je vaša prošlost ljubičica

Mario
Gost
Mario

STEF,nikad niko u Hvatsko je govori DJECKI,nego DECKI, “slab ti je taj Hrvatski”.

Zoran
Gost
Zoran

Kako da se srbija suoči sa prošlošću kad je na celu drzave seseljev saradnik iz devedesetih av i toma nikolic i slobin najbolji učenik dacic.

Jovanka
Gost
Jovanka

Ovi Hrvati su toliko iskompleksirani da je to nevjerovatno, lose zive pod tolikim pritiskom i teretom, nije ni to lako…
Ne racunajuci Dalmatince, to su braca nasa partizani, puni su duha vazda bili…

Send this to a friend