Region

Roj stršljenova napao Kolindu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je punkt granične policije Cetingrad i tom prilikom napao je roj stršljenova pa se tako i sama uvjerila u jednu od mnogobrojnih opasnosti koje vrebaju policiju u obavljanju svog posla, piše Index.

Nakon ponoćnog obilaska zelene granice s BiH u mjestu Buhača izjavila je da se uvjerila u visoku profesionalnost i dobru opremljenost hrvatske policije.

Hrvatska sa BiH ima granicu dugu nešto malo više od 1.000 km, a Kitrović kaže da je uvjerena da će se problem migracija i ilegalnih pokušaja prelaska granice nastaviti.

Ocijenila je da je postupanje hrvatske policije na granici u potpunosti u skladu sa EU, kako pri čuvanju granice tako i u postupanju s migrantima koji pokušavaju ilegalno iz BiH da uđu u Hrvatsku.

Kao razlog za obilazak terena navela je brojne pritužbe hrvatskih građana uz zelenu granicu, zabrinutih zbog povećanog broja ilegalnih migracija i koji strahuju za svoju sigurnost.

Istakla je i da je dobila molbu da pomogne Velikoj Kladuši u sprječavanju osnivanja velikog migrantskog centrau tom gradu BiH do Evropske komisije.

 

7 Komentara na "Roj stršljenova napao Kolindu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend