Region

Tači odbio Dodikov poziv

Predsjednik Kosova Hašim Tači nije prihvatio poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da naredne sedmice posjeti tu zemlju povodom samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Tači je nakon dugog razmišljanja donio odluku da ne doputuje u BiH, i tako ostao pri ranijem stavu da bi zvanično Sarajevo prvo trebalo da priznat nezavisnost Kosova.

On je nedavno u Tirani odbio susret i rukovanje s aktuelnim predsjedavajućim Predsjedništva BiH.

Lider Kosova prošlog mjeseca nije želio da dođe ni na godišnju konferenciju EBRD-a koja se održavala u Sarajevu. Kao razlog nedolaska naveo je činjenicu da BiH nije priznala Kosovo.

Što se tiče SEECP-a koji počinje 8. jula, planirano je da se sastanci ministara i predsjednika zemalja Jugoistočne Evrope održe na Jahorini i u Sarajevu, tačnije u zgradi Predsjedništva BiH.

Prema dostupnim informacijama, predsjednici država regiona biće dočekani na crvenom tepihu ispred zgrade Predsjedništva BiH, a gdje će biti postrojeni i pripadnici Oružanih snaga BiH nakon čega će prisustvovati zajedničkoj večeri.

U Sarajevo i na Jahorinu, prema saznanjima Klixa, stižu predsjednik Turske Redžet Tajip Erdogan, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i Albanije Ilir Meta. U toku ove sedmice očekuju se potvrde dolazaka ostalih lidera zemalja članica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
PodgoricaREPUBLIKASRBSKAdel boy
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Kojice nam vrag

Podgorica
Gost
Podgorica

Protokol je da se pošalje to, a naravno da nisu iznerviran što neće doći

del boy
Gost
del boy

oni su na jade bas zato sto si odbio..putuj igumane

Send this to a friend