Region

U BiH priređen iftar za 6.000 osoba

U Bosni i Hercegovini sinoć je organizovan iftar za 6.000 osoba na Gradskom stadionu u Kaknju.

Iftar, kako javlja Anadolija, organizovan je u saradnji sa turskom opštinom Bajrampaša.

Predsjedavajući predsjedništava Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović rekao je u svom obraćanju prisutnima kako BiH ima jake veze s Republikom Turskom.

“Nema ništa u historiji Bosne a da Kakanj nije u tome učestovao. I nema nište od te istorije da nije ostavilo traga u ovom gradu. Ovo je grad rudara, boraca, radnika. Gradeći svoju zemlju, i braneći svoju zemlju, oni su ginuli. Danas smo položili cvijeće rudarima koji su prije 63 godine poginuli ovdje, njih 128. Ginuli su braneći BiH u Drugom svjetskom ratu, ginuli su braneći Bosnu u posljednjem ratu. S nama su večeras prijatelji iz Bajrampaše, gdje živi mnogo Bošnjaka. Mi s Turcima imamo istorijske veze, prijateljske, emotivne, sve više poslovne i ove rodbinske. Milioni Bošnjaka živi u Turskoj i to je garancija da će ovo prijateljstvo koje sada imamo, na kojem smo radili predsjednik Erdogan i ja, potrajati jako dugo i bivati sve bolje”, rekao je Izetbegović.

Prisutni su imali priliku zajednički klanjati akšam-namaz, nakon čega je uslijedio zajednički iftar za sve prisutne te prigodan kulturni i vjerski program, a zvanicama su uručeni i prigodni pokloni.

Iftaru su prisustovale brojne zvanice iz političkog, kulturnog i vjerskog života iz Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Tagovi

4 Komentara na "U BiH priređen iftar za 6.000 osoba"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend