Region Srbija

Vaspitačica djetetu umjesto vode dala asepsol

ilustracija

U predškolskoj ustanovi “Naša radost” u Rači, vaspitačica je greškom djetetu, umjesto vode, dala da popije asepsol. Dijete je na intenzivnoj nezi i nije životno ugroženo.

Samo nekoliko sati pošto je Jelena Radovanović, dvoipogodišnju ćerku odvela u vrtić, vaspitačica ju je pozvala da dođe po dijete, jer joj nije dobro. Ljekari u Rači nisu mogli da ustanove zašto dijete ima tegobe, pa je porodica krenula u Kragujevac. Na pola puta, po riječima djede, vaspitačica im je javila da je djevojčica umjesto vode, popila asepsol.

“Kako mi je ćerka ispričala, na tom stolu, u učionici ili nekoj drugoj prostoriji, bila je flašica na kojoj je pisalo ‘jana voda’. Vaspitačica, ne znajući šta je u flašici, dijete je zatražilo vodu, ona mu je dala vodu i istog trenutka je počelo da povraća”, rekao je Tomislav Veljković. djeda djevojčice iz Rače.

Djevojčica je smještena na intenzivnu njegu i nije životno ugrožena. U obdaništu u Rači tvrde da sredstva za održavanje higijene drže u posebnim prostorijama.

Na pitanje kako je onda moguće da se asepsol nađe u flašici za vodu kažu da je greškom sipan tu.

“Jer se polomila flašica u kojoj je bio asepsol. Utvrdiće se kroz postupak ko je odgovoran. Naravno, svi odgovorni snosiće posljedice u skladu sa zakonom”, ističe direktorka predškolske ustanove Naša radost Ljubina Jeftić.

Uz zahvalnost vaspitačici što im je rekla šta se desilo, porodica Radovanović traži i odgovornost.

“Razgovarajući sa doktorima, da je gutalj manje-više popijen, ne zna se šta bi bilo”, rekao je Tomislav Veljković.

O slučaju je obaviještena policija, nadležno tužilaštvo i inspekcijske službe. Oni će utvrditi ko je odgovoran za ovaj događaj.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
stovelisFakatGruna Stramen
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fakat
Gost
Fakat

Nesreća, ali su bar svi odreagovali normalno. Druga vaspitačica bi se pravila blesava.

Gruna Stramen
Gost
Gruna Stramen

šta je to gutalj

stovelis
Gost
stovelis

Gutalj je isto sto i frtalj

Send this to a friend