Region

Zaev: Podnijeću ostavku ako referendum ne uspije, bole me prijetnje i uvrede

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je večeras da je siguran da će referendum o dogovoru sa Grčkom uspjeti, ali i da će podnijeti ostavku ako se to ne desi.

“Da, otići ću ako ne uspije referendum u Makedoniji, ali sam veoma siguran da će uspjeti. Očekujem ogromnu podršku građana i ozbiljne procente (podrške), 77 do 85 odsto, saglasno tome koliki su procenti građana koji su se izjasnili da su za EU i NATO”, rekao je Zaev u intervjuu kablovskoj “Jedan TV”.

Prema njegovim riječima, građani nemaju šta da biraju, jer Makedonija nema alternativu, već samo treba da potvrde da žele da njihova zemlja bude članica EU i NATO.

On je istakao da ne može da prihvati kao argument optužbe opozicije i predsjednika države Đorđa Ivanova da je Makedonija  dogovorom izgubila identitet i jezik.

“Sve što je makedonsko i povezano sa jezikom, ne samo što postoji u dogovoru, već je priznato i prihvaćeno od Grčke, a ime smo precizirali u Sjeverna Makedonija zato što je to i fakat”, rekao je makedonski premijer.

Dodao je da ga boli svaka prijetnja i to što ga nazivaju izdajnikom zbog toga što radi na rješavanju problema Makedonije, kako bi postala napredna evropska zemlja.

“Sve što imam je u Makedoniji. Potičem iz biznis porodice, imam sve što mi treba i ne mogu me kupiti parama”, rekao je Zaev.

3 Komentara na "Zaev: Podnijeću ostavku ako referendum ne uspije, bole me prijetnje i uvrede"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend