Igrice

Bliži se kraj za PlayStation 4

Šef Sonyjevog odjeljenja za PlayStation na kazao je da se bliži kraj životnog ciklusa za PS 4, što znači kako će se u toj kompaniji polako okrenuti razvoju nove generacije konzole.

U posljednjih nekoliko mjeseci internetom su počele kružiti glasine o novoj generaciji PlayStationa. Iz Sonyja, naravno, nisu htjeli komentarisati ove informacije, no činjenica je kako je PlayStation 4 već godinama na tržištu te u kompaniji ne samo da razmišljaju o njegovu nasljedniku već su sigurno počeli i s razvojem PS petice.

Da u kompaniji sve više pažnje posvećuju novoj generaciji najpopularnije igraće konzole na svijetu, možemo zaključiti i na temelju komentara šefa PlayStation odjela Johna Kodere koji je tokom sastanka zaposlenih kompanije rekao kako se bliži kraj životnog ciklusa PlayStationa 4.

Naravno, to ne znači kako će Sony uskoro prestati s prodajom četvorke jer će sete konzole prodavati i nakon što PS 5 stigne na tržište, ali jasno je kako se bliži vrijeme za novu generacije plejke s još jačim hardverom, još boljom grafikom i nekim novim mogućnostima.

Što se tiče PlayStationa 5, tu konzolu ne treba očekivati ove godine, već negdje u drugoj polovini 2019. ili možda tokom 2020. godine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend