Kosmos

Mask spreman da gađa Mars sa 10.000 raketa

Osnivač kompanija “Spejs iks” i “Tesla” i milijarder Ilon Mask ne vidi problem u lansiranju 10.000 raketa na Mars radi termonuklearnih eksplozija na polovima ove planete, zarad teraformiranja i stvaranja uslova za zemaljski život na Crvenoj planeti.

Mask je to napisao na svojoj stranici na Tviteru, komentarišući izjavu izvršnog direktora “Roskosmosa” za perspektivne programe i nauku Aleksandra Blošenka, o neophodnosti te količine raketa radi promjene klime na Crvenoj planeti.

“Nema problema”, poručio je Mask.

Ranije je Mask predložio da se na Marsu stvore uslovi za zemaljski život, sprovođenjem velike serije termonuklearnih eksplozija na polovima ove planete.

Prema Maskovoj ideji, to bi dovelo do isparavanja zamrznutog ugljen-dioksida, od koga se sastoje ledene kape polova Marsa. Gas koji bi ispario stvorio bi gušću atmosferu, što bi izazvalo efekat staklene bašte i povećanje temperature.

Kao odgovor na ovo, Blošenko je izjavio da bi za termonuklerane eksplozije na polovima Marsa trebalo lansirati oko 10.000 najmasivnijih raketa.

Ipak, po njegovoj procjeni, nije realno očekivati da će u najbližoj budućnosti čovečanstvo moći da utiče na promjenu klime kako na Marsu, tako i na Veneri.

11

avatar
1000
7
4
0
 
11
DžoBeranePetarPanTehnoTehno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Džo
Gost
Džo

Mars je sveta srpska zemlja…nemojte da ste se drznuli…pi. Ne damo svetinje!

Berane
Gost
Berane

Ovi su ludi !!

PetarPan
Gost
PetarPan

Koji ludaci,šta oni misle ako imaju pare da su bogovi…

Marsovac
Gost
Marsovac

Nemoj da mi ispalimo po vama koju raketu.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

ajde ti milijarder prvo stvori uslove za život na zemlji.

Tehno
Gost
Tehno

Naslo ono da se mijesa velikim umovima u posao…

Support
Gost
Support

Blago u pamet. Da je ovo izjavio Tramp, pa po jada.

Učo
Gost
Učo

Kakvi su ovo umovi koji misle da promijene ono što se ne da promijeniti.
I ne samo to ovako nešto je opasno zamisliti a ne pokušati realizirati.

Insta
Gost
Insta

Pa sto ces , tako razmisljaju ograniceni ljudi , dzabe mu sve pare kad je ogranicen. Mi ni sami nismo svjesni sposobnosti naseg organizma a ocemo kao da napravimo savrsen organizam uz pomoc tehnologije i cipovanja za sta se on zalaze. A savrsenstvo je vec u nama samo sto koristimo 5 %.

Tako je to
Gost
Tako je to

On ograničen um? Zavuči se u tu svoju puževu ljušturu i ne pomaljaj nos da ne prehladiš od promjena. Ti bi ga spalio kao Đordana Bruna, zar ne.

Tehno
Gost
Tehno

Uco, da se tako razmisljalo kroz istoriju, sad bi pricali pored vatre u pecini. Pusti ti pametne ljude da mozgaju, a ti sjedi, citaj novine i pij kafu.
Insta, ne trabunjaj. Knjigu u sake, glupost u danasnje vrijeme nije moguce opravdati.

Send this to a friend