Love & Sex

Najneobičniji načini da postignete orgazam

Orgazam se može postići na brojne načine, a ne samo seksom. Seksualni terapeut Niki Goldstein otkriva na koje sve načine možemo doživjeti vrhunac i vjerujte nam neki od njih su vrlo neobični!

Orgazam u snu
Istraživanja su otkrila kako čak 70 posto žena ima seksaulne snove, što se do sada smatralo muškom ‘privilegijom’. Njih pet posto takođe je iskusilo orgazam tokom sna, dok je kod jačeg pola taj postotak, naravno, veći – 13 posto.

Orgazam tokom treninga
Nije neuobičajeno da žena doživi vrhunac uzbuđenja dok vježba. Najčešće se to događa na časovima joge, ali i prilikom vježbi koje uključuje mišiće odgovorne za kontrakcije dok se izvode vježbe, a skupljanje i opuštanje mišića događa se i u vulvi, zbog čega dolazi do velikog O!

Porođajni orgazam
Prvi put čujete za porođajni orgazam? Istraživanja kažu da doista postoji i da je kod nekih žena vrlo – intenzivan!

Mislima do vrhunca
Ovom su se temom bavila brojna istraživanja, a dokazano je kako pravilnim disanjem, određenim pokretima tijelom, zvukovima i dobrom koncentracijom možemo postići orgazam i mislima. Potrebno je dosta vježbe, ali vrijedi se potruditi, zar ne?

Orgazam tokom pranja zuba
Dr Goldstein tvrdi kako je ovo definitivno jedna od najčudnijih stvari koje je čula tokom svoje dugogodišnje karijere – no navodno je jedna žena doživljavala orgazam svaki put kada je prala zube?!  Koliko puta dnevno vi perete zube?

Send this to a friend