Muzika film i TV

I moja baba može da pjeva na autotjun

spek-bora-djordjevic.jpg

Frontmen legendarne Riblje čorbe, Bora Đorđević, koji će uskoro obilježiti 40 godina karijere u intervjuu za Kurir Stars otkriva stav o muzičarima koji pjevaju na autotjun…

Osjeti li se razlika nekadašnjeg i današnjeg vremena na estradi?

“Svako ima svoje staro dobro vrijeme. Neću da govorim o parama, nije to bitno. Mi trajemo 40 godina, imamo neke honorare, živimo od toga, profesionalci smo i ne stidimo se. Nego, imaš ljude mojih godina, pa i starijih, koji kažu: “E, onda ste bili pravi sa prvih pet albuma”. Svako je imao neku svoju ljubav uz “Lutku s naslovne strane”, “Ostani đubre do kraja”, pa preko nove “Tebi”, a neko će se tek voljeti uz neku novu numeru”.

Možda folkeri i narodnjaci ugrožavaju rokere?

“Nas niko ne može da ugrozi. A nisu to folkeri i narodnjaci, to su neki hibridi. Kako da nazovem ljude koji se služe autotjunom? Pa i moja baba može da bude pjevačica, i to izuzetno dobra. Dođeš, kažeš tri riječi u mikrofon i onda ti mašina sve naštimuje. Imamo jednu pjesmu, još je nismo objavili, ali govori o tome “vještački se zvijezde prave što pjevaju kao fol, neke polugole krave ubijaju rokenrol”.

Send this to a friend