Muzika film i TV 53 godine karijere

Josipa Lisac: Izabrala sam težak put

Jedna od najvećih muzičkih institucija na ovim prostorima Josipa Lisac (70) iščekuje 15. maj, kada će na dodjeli Porina dobiti nagradu za životno djelo.

Neponovljiva umjetnica, avangardna modna ikona i osoba koja svoje mišljenje iznosi bez kalkulacija, iznad svega cijeni svoj mir i, shodno tome, rijetko se oglašava.

Ipak, čuvena Lisica dala je juče ekskluzivni intervju za “Dnevni avaz“, u kojem je govorila šta za nju znače nagrade, kako dalje, pa je otkrila kada joj je u životu bilo najteže…

“Da, dobila sam nagradu za životno djelo. Svako dođe na red i to je simbolično. Sve su nagrade simbolika koja okružuje ono što se kroz vrijeme događalo. Imam 53 godine profesionalne karijere, težak je to put koji sam izabrala. Ali, uz ljude koji su prepoznali i zavoljeli to što radim došla sam do danas. Zdrava sam, stojim čvrsto. Želim učiniti još neke stvari, gdje vidim da možda negdje mogu napraviti nešto drugačije, po svome. I sve nagrade koje sam dobila kroz vrijeme su izuzetno bitne”, rekla je Lisac.

“Na svu sreću, i u najtežim situacijama moj mozak i moja duhovna snaga me nisu napuštali. Gubitak najveće ljubavi Karla Metikoša za mene je bio najteži trenutak… Ali ta snaga naše 21 godine, u kojima smo 24 sata bili zajedno, snaga naše ljubavi je meni dala dodatnu snagu da izdržim i da idem dalje. Onako kako je bilo zamišljeno. I, evo, još sam tu”.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Rade Kaludjerov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade Kaludjerov
Gost
Rade Kaludjerov

POZDRAV ZA NAJVECU!!!

Send this to a friend