Muzika film i TV

Zoran Kalezić popunio “Spomenar”: Još jedan album u karijeri iz snova

Zoran Kalezić; Foto: YouTube screenshot

Topao i autentičan glas, duboka emocija, jedinstvena interpretacija i doživljaj pjesama. To su samo neke od karakteristika karijere Zorana Kalezića, koja je od prije nekoliko dana bogatija za album “Spomenar” u izdanju Jugoton Croatia Recordsa, izdavačke kuće za koju je snimio najveći broj nezaboravnih i vječnih pesama.

Foto: Promo
Foto: Promo

Bard crnogorske i jugoslovenske muzike snimio je 15 pjesama, među kojima su, kako poručuju iz pomenute izdavačke kuće, “Čija li si”, “Za Irenu”, “Ne traži mene”, “Magija nježnosti”, “Ne vjeruj”, “Za sve što smo bili”, “Spomenar”…

“Mislim da sam imao izbor najboljih kolega i muzičara koji su se u tom trenutku mogli naći. U karijeri sam stekao divne ljude i saradnike koji su dali sve od sebe da ove pjesme budu nešto posebno. Zaslugu za to imaju Aleksandar Kovačević, Zoran Vlajić, Mirsad Serhatlić, Šuki Planjanin, Rade Vučković, Natalija Preočanin Samardžić i Peđa Nedeljković“, riječi su Kalezića.

Za Kalezićeve ljubitelje u Crnoj Gori spremno je posebno iznenađenje.

“U novom aranžmanu snimljena je pjesma ‘Zbog đevojke Crnogorke’, sa kojom je Zoran odnio pobjedu prije 50 godina na festivalu ‘Pjesma ljeta’ i koja je ušla u antologiju crnogorske zabavne muzike”, navodi se u saopštenju.

Novi album Kalezića zatiče u trenutku kada vodi odsudnu borbu protiv raka pluća. No, kako često ističe, njegov život je muzika, a ne bolest, o kojoj rijetko govori.

Neka “Spomenar” bude vjesnik pobjede života.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
TitogradDusanKatunjanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Ne daj se legendo!!!

Dusan
Gost
Dusan

Zoki uvijek si pobjedjivao nedaće i probleme koje ti je život donosio.
Svaka čast za hranrost i upornost za sjajni projekat.
Vole te tvoji nikšićani i vjerujem da ćemo se vidjeti ,ove godine ,na tvom Koncertu u našem gradu.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ne daj se sokole jos dugo dugo pjevao

Send this to a friend